Tenis

Haasova velika forma se nastavlja

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.02.2007.

Tommy Haas nastavlja s odličnim igrama. Najbolji njemački tenisač obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Memphisu svladavši u finalu Andyja Roddicka u dva lagana seta...

Bila je to još jedna izvrsna predstava Tommyja Haasa. Branitelj naslova u Memphisu za svega 61 minutu u finalu je potpuno nadigrao Andyja Roddicka i osvojio turnir da nije niti jednom izgubio servis.

U prvom setu Haas je odmah došao do 30:40 i oduzeo servis Roddicku te do kraja seta bez problema čuvao ovu veliku prednost. Na prvom servisu izgubio je tek tri poena ne davši Amerikancu niti najmanju šansu. Slično je bilo i u drugom setu u kojem Roddick dvaput gubi servis i to u trećem i petom gemu te Haas s lakih 6:3, 6:2 brani naslov pobjednika u Memphisu. Ovo je treći puta da Haas osvaja Memphis po čemu se izjednačio s velikim Jimmyjem Connorsom.

"Jučerašnji meč protiv Fisha me napunio optimizmom i bio sam jako samouvjeren uoči dvoboja s Andyjem. Protiv Andyja nikad ne znate, može vas otpuhati s terena, stoga sam morao biti strpljiv. Servis me sjajno služio, bio sam strpljiv s osnovne linije i koristio prave udarce u pravo vrijeme. Imao je dosta problema s prvim servisom u prvom setu i to sam iskoristio, kasnije je bilo sve lakše", rekao je nakon meča Haas.

ATP Memphis, finale:
Tommy Haas (Njemačka, 2) - Andy Roddick (SAD, 1) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!