Zimski sportovi

Hrvatska brončana na Kupu nacija

Sportnet • utorak, 27.02.2007.

Na prvom Kupu nacija, koji je u mađarskoj Budimpešti okupio dvanaest curling ekipa iz četiri europske zemlje, Hrvatska je došla i do prve medalje u tom olimpijskom sportu...

Zamišljen kao mini liga po uzoru na slična natjecanja u baltičkoj i skandinavskoj regiji, započelo je kup natjecanje srednje Europe u curlingu. U njemu sudjeluju Austrija, Slovačka, Mađarska i Hrvatska s po tri reprezentativne muške, ženske i mješovite ekipe. U natjecanju svaka kategorija igra svaka sa svakom (muški - muški, ženski - ženski, mješoviti - mješoviti), s time da se u konačnici zbrajaju ukupni reprezentativni omjeri pobjeda i poraza.

Hrvatska je tako na ovom natjecanju pobijedila Austriju konačnim rezultatom 2:1. S Mađarskom je omjer bio 1:2 za naše sjeverne susjede dok u utakmicama sa Slovacima unatoč neizvjesnim završnicama nije zabilježena niti jedna pobjeda. S ukupnim omjerom od tri pobjede i šest poraza Hrvatska je tako u konačnici zauzela treće mjesto.

Slika 1 od 1.

Prvo mjesto zauzeli su domaćini Mađari, drugi su Slovaci, a posljednje mjesto neočekivano je pripalo austrijskoj reprezentaciji, čija je ženska ekipa na Europskom prvenstvu u Baselu održanom u prosincu prošle godine, izborila pravo nastupa u europskoj A skupini.

Nastavak natjecanja održat će se u rujnu u Bratislavi, dok će Hrvatska domaćin Kupa srednje Europe u curlingu biti tijekom iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!