Nogomet

PSG nije obranio Kup

Maja Giljanović • četvrtak, 01.03.2007.

Nogometaši Sochauxa posljednja su momčad koja je izborila polufinale Kupa Francuske pobjedom na svom Bonalu nad prošlogodišnjim osvajačima trofeja, Parižanima. Trener gostiju Paul Le Guen svjesno je žrtvovao četvrtfinalni ogled koncentriravši se na subotnje izuzetno važno gostovanje kod Sedana koje će najvjerojatnije dati odgovor može li se njegov PSG spasiti u najgoroj sezoni od kada je momčadi sa Parka prinčeva (1970.)..

Sochaux je prvenstveni dvoboj istih suparnika na svom terenu riješio u svoju korist (3:2) dok su u glavnom gradu izborili nulu (0:0), a forma Perrinovih igrača nije nudila previše nade u prolaz gostiju ni da su stigli u najjačoj postavi, a kamoli s igračima tipa Pietre, Mulumbu te Drame.

PSG je, doduše, otvorio susret sjajnom šansom već u prvoj minuti, ali je Kalou zamalo bio neprecizan. U osmoj je Alvaro Santos, pak, pogodio okvir Landreauova gola. Vodstvo domaćina donosi u 20. minuti Isabey prekrasnim udarcem sa 20 metara, a Dagano podebljava prednost u 40.

U drugom je poluvremenu Richert potvrdio dobru formu (iskazanu u 3:3 podjeli bodova u Lyonu) obranama Frauovog pokušaja u 50. te Kalouvog u 70. Parižani ipak smanjuju pet minuta kasnije, a počasni, pokazat će se, gol postiže Afolabi.

Gosti su potom krenuli na sve ili ništa, a domaći igrači umjesto da razriješe sve dvojbe i trećim pogotkom: stopostotne prigode promašuju redom Le Tallec, Tošić i Ziani, zajedno s 20000 navijača se na koncu zahvaljuju sjajnom Richertu koji u trećoj minuti sudačke nadoknade sjajnom paradom skida Armandov udarac za zasluženi prolaz Sochauxa u polufinale u kojem su se pridružili ekipama Marseillea, Nantesa te Montceaua.

Francuski kup, četvrtfinale:
Sochaux - PSG 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!