Ostali sportovi

Vlašić u finalu, ostali poispadali

Maja Giljanović • petak, 02.03.2007.

Blanka Vlašić uspješno je prošla kvalifikacije u skoku u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici. Blanka nije preskočila kvalifikacijsku normu od 196 centimetara, ali je unatoč tome ušla u finale. Željko Vincek nastup na 400 metara završio je u polufinalu, a Danijela Grgić nije prošla kvalifikacije u istoj disciplini...

U najavama EP u Birminghamu najbolja je hrvatska atletičarka figurirala kao jedna od tri najveće favoritkinje za osvajanje zlatne medalje, a uoči samog nastupa je izjavila da je najbitnije: "tehnički kvalitetno izvesti skokove te se s što manje pokušaja plasirati u finale, po mogućnosti čiste liste i dodatno ojačanog samopouzdanja".

Splićanka je podijelila prvo mjesto sa Španjolkom Ruth Beitijom s preskočenih 193 centimetara, ali je dvostruka svjetska juniorska prvakinja ubilježila manji broj izlazaka na zalitište. U skupini A Blanka je propuštala početnih 179 te je 184, 189 i 193 svladala iz prvih pokušaja. Čistu je listu zadržala i Španjolka, a plasman u finale još su izborile Čičerova i Mendia (po jedno rušenje) te Skotnik, Green i Friedrich.

Vezane vijesti

Iz skupine B u finale su otišle Tia Hellebaut, Antonietta Di Martino i Venelina Veneva također s preskočenih 193. 193 centimetra preskočila je i Julia Hartmann, ali uz velike probleme na 189 i 193 centimetra te je ostala bez finala.

Ranije danas Danijela Grgić se, nažalost, nije uspjela plasirati u polufinale na 400 metara. Peto mjesto s vremenom 53.35 vrijedilo je 14. pozicije dok je mjesta bila za ponajboljih 12. Danijela je ipak opravdala dolazak poboljšavši za 40 stotinki svoje najbolje ovosezonsko vrijema, ali se nije približila osobnom rekordu (52.91) koji bi joj jamčio prolaz dalje.

Uspješniji je, pak, bio Željko Vincek, također na 400 metara, plasiravši se u polufinale rezultatom 47.41 (28 stotinki sporije od osobnog rekorda). Dovoljnim za 11. mjesto od 23 prijavljena atletičara i nastup u 19 sati na kojem ipak nije uspio izboriti finale. Skromnih 48.23 bilo je dovoljno tek za posljednje, jedanaesto mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!