Zimski sportovi

Mancuso slavila u Tarvisiju

Branimir Korać • subota, 03.03.2007.

Pobjednica spusta u talijanskom skijalištu Tarvisiju je Amerikanka Julia Mancuso. Mancuso je na vrlo teškoj i neravnoj stazi slavila sa 17 stotinki prednosti ispred Renate Götschl i 21 stotinkom boljim vremenom od iznenađujuće dobre Kanađanke Emily Brydon...

Teška staza u Tarvisiju donijela je brojne probleme natjecateljicama i jedan vrlo težak pad. Već na samom startu utrke, Tamara Wolf iz Švicarske teško je pala na malom skoku koji dolazi odmah nakon zavoja i utrka je bila prekinuta na čak 20 minuta. Toliko se pružala pomoć Švicarki na stazi, a utrka je nastavljena nakon što je nesretna Wolf helikopterom krenula prema bolnici.

Nije samo Wolf imala problema, gotovo sve skijašice bile su u problemima, a veliki dio njih i na rubu ispadanja obzirom da je staza bila izuzetno neravna i vibracije su bile velike. U takvim uvjetima najbolje se snašla Julia Mancuso koja je uspjela odvesti izvrsno donji dio staze i preskočiti do tada vodeću Kanađanku Emily Brydon za 21 stotinku.

Brydon je sa starta krenula kao 11. i vodila sve do same završnice kada je 29. skijašica krenula sa starta. Bila je to upravo Mancuso koja je poput Brydon u završnici utrke odskijala izvrsno i stvorila prednost. Velika većina ostatka društva nije briljirao u tom završnom dijelu i prednost na prolazima nije im previše značila obzirom da je donji dio staze rješavao utrku.

Nakon neugodnog pada brzo se oporavila Renate Goetschl i nastupila u današnjem spustu te doskijala do sjajnog drugog mjesta.

Svakako treba izdvojiti i visoko sedmo mjesto Marlies Schild koje joj donosi pregršt važnih bodova, ali i novo odustajanje Anje Paerson koja je promašila vrata i nije završila utrku.

Sutra se u Tarvisiju vozi superveleslalom.

Spust, Tarvisio:
1. Julia Mancuso (SAD) 1:52.67
2. Renate Goetschl (Austrija) +0.17
3. Emily Brydon (Kanada) +0.21
4. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.32
5. Kelly Vanderbeek (Kanada) +0.33
6. Nadia Styger (Švicarska) +0.50
7. Marlies Schild (Austrija) +0.52
8. Kirsten Clark (SAD) +0.68
9. Chemmy Alcott (Velika Britanija) +0.91
10. Britt Janyk (Kanada) +0.97...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!