Ostali sportovi

Vlašić bez medalje u Birminghamu

Branimir Korać, Maja Giljanović • subota, 03.03.2007.

Blanka Vlašić nije uspjela osvojiti medalju na Europskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu. Vlašić je u finalu skoka u vis imala dosta problema na za nju malim visinama i s preskočenih tek 192 centimetra ostala bez medalje. Slijedeću visinu, 196 centimetara, u tri pokušaja Blanka nije niti blizu imala te je neočekivano ispala već na toj visini...

Svrstavana u krug najužih favorita zahvaljujući sjajnoj dvoranskoj sezoni u kojoj je pobjeđivala i s preskočenih preko 200 cm, Splićanka je razočarala.

Na zaletištu se 23-godišnjakinja pojavila na startnoj visini od 182 cm koju je savladala bez poteškoća, međutim, problemi su se javili već pri sljedećem podizanju ljestvice na 187 cm. Blanka je prvi pokušaj izvela tehnički loše te je letvica pala što je ispravljeno u drugom izlasku na zaletište. Visinu, pak, od 192 cm je preskočila iz prvog pokušaja.

Jučer u kvalifikacijama zahtijevanih 196 cm Blanka nije preskočila, a kasnije izjavivši da su tri rušenja stigla kao rezultat spoznaje da je nastup u finalu osiguran. Danas se tih istih 196 cm pokazalo nepremostivom preprekom. Tri vrlo loša pokušaja u kojima nije došla ni blizu preletu preko letvice izbacila su je iz daljnjeg natjecanja.

Jednako se provela i braniteljica naslova Ruskinja Ana Čičerova.

Na visini 199 centimetara Antonietta Di Martino, Venelina Veneva i Ruth Beitia tri puta su rušile tako da je zlato uzela Tia Hellebaut s najboljim skokom ove godine, belgijskim rekordom i rekordom europskih prvenstava - 205 centimetara.

Skok u vis, poredak:
1. Tia Hellebaut (Belgija) 205
2. Antonietta Di Martino (Italija) 196
3. Venelina Veneva (Bugarska) 196
4. Ruth Beitia (Španjolska) 196
5. Blanka Vlašić (Hrvatska) 192
6. Melanie Skotnik (Francuska) 192
6. Ana Čičerova (Rusija) 192
8. Marta Mendia (Španjolska) 187.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!