Zimski sportovi

Goetschl u velikom stilu

Branimir Korać • nedjelja, 04.03.2007.

Renate Goetschl potvrdila je dominaciju u superveleslalomu sjajnom vožnjom u Tarvisiju te vrlo uvjerljivom pobjedom. Ukupna pobjednica superveleslaloma u Svjetskom kupu dominirala je u talijanskom skijalištu ostavivši konkurentice iza sebe za više od sekundu...

Još jedan brijlantan nastup Renate Goetschl. Austrijanka je odvezla "doktorski" stazu u Tarvisiju te odnijela pobjedu sa sekundom i stotinkom prednosti nad sunarodnjakinjom Nicole Hosp. Ostatak društva nije imao šanse. Od samog starta Goetschl je vozila bez pogreške i već na prolazima dokazala je dominaciju na stazi koja je bila puno bolje pripremljena nego jučerašnja spustaška.

Ovom pobjedom Goetschl se poravnala i s Julijom Mancuso na vodećoj poziciji ukupnog poretka Svjetskog kupa s po 1199 bodova. Mancuso je nakon jučerašnje pobjede u spustu, danas zauzela treću poziciju sa sekundom i 22 stotinke zaostatka.

Obzirom da je Goetschl bila "van konkurencije", daleko je bila zanimljivija borba za preostala mjesta na postolju. Hosp i Mancuso bile su za nijansu bolje od ostalih tako su Meissnitzer, Tina Maze i Stacey Cook ostale na korak od postolja. Iznenađenje je vrlo dobra vožnja Stacey Cook koja je inače bolja u spustu nego u superveleslalomu, ali u današnjoj utrci odvezla je odlično i probila se na šestu poziciju.

Anja Paerson i Fraenzi Aufdenblathen unatoč velikim očekivanjima nisu uspjele doći do bodova. Obje su napravile istu pogrešku i na kraju završile nastup uz diskvalifikaciju.

Tarvisio, Super-G, rezultati:
1. Renate Goetschl (Aus) 1:18.66
2. Nicole Hosp (Aus) +1.01
3. Julia Mancuso (SAD) +1.22
4. Alexandra Meissnitzer (Aus) +1.29
5. Tina Maze (Slo) +1.35
6. Stacey J. Cook (SAD) +1.42
7. Britt Janyk (Kan) +1.55
8. Maria Riesch (Nje) +1.62
9. Emily Brydon (Kan) +1.71
10. Ingrid Jacquemod (Fra) +1.74...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!