Zimski sportovi

Grugger iznenadio u Kvitfjellu

Branimir Korać • nedjelja, 11.03.2007.

Pobjednik superveleslaloma u Kvitfjellu je Austrijanac Hans Grugger. U svom prvom nastupu u ovoj disciplini ove sezone Grugger je vrlo uvjerljivo slavio ispred Marija Scheibera i Didiera Cuchea...

Hans Grugger odvezao je u Kvitfjellu utrku sezone i odnio pobjedu s velikom prednosti nad pratiteljima. 25-godišnji Austrijanac bio je jedini skijaš koji je iskoristio idealnu putanju bez ijedne pogreške na stazi i dakako s najvećom brzinom. Na kraju mu je to donijelo pobjedu sa 72 stotinke boljim vremenom nad sunarodnjakom Marijom Scheiberom. Gruggeru je to druga pobjeda u karijeri u ovoj disciplini, prvu je ostvario 2005. godine u Val Gardeni. Zanimljivo, ove sezone nije vozio niti jedan superveleslalom do ovog u Kvitfjellu.

Aksel Lund Svindal propustio je veliku priliku približiti se Benjaminu Rachu u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Raich je sa starta krenuo kao 12. i u donjem dijelu staze promašio vrata te odustao. To je otvorilo mogućnost Svindalu da se dobrom vožnjom posve približi Raichu, no Norvežanin na istim vratima griješi i odustaje te ostaje na velikom zaostatku za Raichom u ukupnom poretku.

Veliki posao napravio je Bode Miller koji je sedmim mjestom odmaknuo u poretku superveleslaloma dok se u borbu za ukupnu pobjedu u superveleslalomu umiješao i trećim mjestom Didier Cuche.

Staza danas nije bila tako dobro pripremljena kao jučerašnja staza spusta te su skijaši s višim brojevima ostali bez mogućnosti za bolji plasman. Već su oni najbolji između brojeva 20 i 30 imali na stazi dosta problema, ali dio njih uspio se plasirati među prvih deset.

Natko Zrnčić-Dim za pobjednikom je zaostao više od četiri sekunde i plasirao se tek na 53. mjesto.

Super-G, Kvitfjell:
1. Hans Grugger (Austrija) 1:29.57
2. Mario Scheiber (Austrija) +0.72
3. Didier Cuche (Švicarska) +0.91
4. Michael Walchhofer (Austrija) +0.94
5. Hermann Maier (Austrija) +0.95
6. Bruno Kernen (Švicarska) +0.96
7. Bode Miller (SAD) +0.98
7. Marco Buechel (Lihtenštajn) +0.98
9. Fritz Strobl (Austrija) +1.00
10. Hannes Reichelt (Austrija) +1.05
...
53. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +4.21...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!