Tenis

Novi rekord Federera

Maja Giljanović • ponedjeljak, 26.02.2007.

Trideset godina star rekord Jimmy Connorsa u broju uzastopnih tjedana provedenih na broju jedan ATP liste nadmašio je neprikosnoveni Švicarac Roger Federer...

161 tjedan novi je standard muškog tenisa, a Federerova je prevlast započela 4. veljače 2004. Njegova je dominacija bijelim sportom tolika da se još u studenom nakon osvajanja Mastersa u Šangaju znalo da rekord zasigurno pada, a prednost od čak 3415 bodova nad drugoplasiranim Nadalom mu osigurava ostanak na najvišoj poziciji i u mjesecima koji slijede.

"Radovao sam se ovom danu i veoma sam uzbuđen. Ovo je bez sumnje jedno od najvećih dostignuća moje karijere", rekao je Federer.

Vezane vijesti

Roddickovom treneru, pak, za utjehu ostaje rekordan broj osvojenih naslova 109, dok je 25-godišnjak osvajanjem Australian Opena došao do broja 46. "Jimmy je jedan od najvećih koje je ovaj sport ikada imao. Godinama igrati na tako visokoj razini uistinu je impresivan pothvat. Čisto sumnjam da će taj rekord ikada biti nadmašen".

Ostatak teniskog svijeta zadivljen dominantnošću švicarskog čarobnjaka, međutim nije toliko skeptičan, a prigodu da poboljša vlastiti skor te krene u lov Federer će imati ovoga tjedna u Emiratima. Naime, nakon mjesec dana pauze po osvajanju desetog jubilarnog Grand Slam naslova u Melbourneu, prvi nositelj 1 400 000$ vrijednog Dubaija kreće po titulu koju mu je lani pobjedom iz ruku preoteo Rafael Nadal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!