Ostali sportovi

Prvi dan u znaku Kluft, čeka se Blanka

Maja Giljanović • subota, 03.03.2007.

Prvi dan dvoranskog EP-a u Birminghamu obilježila je olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja te braniteljica madridske titule od prije tri godine, Carolina Kluft...

U iznimno zanimljivom petoboju Šveđanku je do maksimuma stisnula Kelly Sotherton. Naime, uoči posljednje discipline - 800 metara - Britanka je zaostajala tek 24 boda te joj je prednost od sekunde i pol osiguravala najsjajnije odličje. Nepobjediva od 2002. se, pak, nije dala već je na cilj stigla četvrta sa pola sekunde zaostatka za Sotherton nadmašivši je tako s ukupno prikupljena 4944 boda ispred novog britanskog rekorda (4927) dok je treća, također s nacionalnim rekordom, bila Nizozemka Karin Ruckstuhl (4801).

Švedsko je slavlje pobjedom na 60 metara s preponama upotpunila Susanna Kalur. 7.87 bilo je za sedam stotinki brže od srugoplasirane Aleksandre Antonove dok je bronca pripala braniteljici naslova Njemici Kirsten Bolm.

Naša Andrea Ivančević koja je na Otok stigla u sjajnoj formi i čiji je trener Vojnović s optimizmom najavljivao proboj u finale, nažalost, se ozlijedila te se nije pojavila na startu. Prve informacije govore o istegnuću ligamenata iako se trener pribojava rentgenskog snimanja zbog pomalo čudne prirode ozljede koja se, naime, desila, pri pravocrtnom trčanju, a ne radi se primjerice o uganuću.

Iz ženske konkurencije vrijedi izdvojiti i pokušaj Veneline Veneve na 209 centimetara čime bi popravila dvoranski svjetski rekord Kajse Bergqvist postavljen lani u Arnstadtu.

Prvo nizozemsko zlato nakon 1989. i Mellardovog skoka u dalj, osvojio je Gregory Sedoc koji je sa 7.63 osvojio 60 metara s preponama. Tek je stotinku sporiji bio njegov sunarodnjak Marcel van der Westen dok je bronca pripala Španjolcu Jacksonu Quinonezu.

Prvi, pak, naslov dana je iznenađujuće ponio Slovak Mikulas Konopka. On je bacivši kuglu 21.57 postavio najbolji europski rezultat sezone te je slavio ispred Pavela Ližina na drugom i favoriziranog Šveđanina Joachima Olsena na trećem mjestu.

Današnji će program razriješiti pitanje pobjednika u troskoku, skoku s motkom, 3000 metara te 400 metara u muškoj konkurenciji, dok će atletičarke medalje podijeliti skoku u dalj, 1500 metara, 400 metara te nama, dakako, najzanimljivijem skoku u vis koji je na rasporedu u 13.30. Podsjetimo, Blanka će pokušati nadmašiti broncu iz Madrida 2004., a račune će joj pokušati pomrsiti Hellebaut, Čičerova, Beitia, Veneva, di Martino, Skotnik te Mendia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!