Zimski sportovi

Ivica prvi pa diskvalificiran

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.02.2007.

Ivica Kostelić neće nastupiti u veleslalomu skijaša na Svjetskom prvenstvu u Aareu. Danas su na rasporedu bile kvalifikacije za popunjavanje startne liste, Kostelić je nakon prve vožnje bio uvjerljivo vodeći, ali naknadno je diskvalificiran...

Nakon prve vožnje kvalifikacija veleslaloma, Ivica Kostelić imao je prednost nad drugoplasiranim Ursom Imbodenom sekundu i 24 stotinke, ali neće nastupiti u drugoj vožnji. Razlog su nepravilno postavljeni vezovi na njegovim skijama zbog čega je FIS upotrijebio pravilo B 2.1.2 o diskvalifikaciji.

Ovo je drugi put ove sezone da Ivica ima probleme sa skijama. Na početku sezone ispostavilo se da je slalomsku utrku vozio s dvije lijeve skije (!), a sada se dogodila još jedna početnička pogreška koju bi mogao "platiti" njegov serviser. Slična situacija i diskvalifikacija slijedom pravila B 2.1.2 dogodila se u prosincu 2005. godine kada je FIS diskvalificirao Didiera Defaga nakon pobjede u superkombinaciji u Val d'Isereu.

Inače nakon prve vožnje kvalifikacijskog veleslaloma trojica naših skijaša je među prvih deset. Dalibor Šamšal drži treću poziciju s 49 stotinki zaostatka za Imbodenom, Danko Marinelli je četvrti sa 66 stotinki zaostatka, a Natko Zrnčić-Dim sedmi s 90 stotinki zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!