Zimski sportovi

Hrvatska s tri predstavnika u veleslalomu

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.02.2007.

Trojica naših skijaša uspješno su prošla kroz kvalifikacije veleslaloma i nastupit će u srijedu u glavnoj utrci. I nakon druge vožnje sva trojica plasirala su se u prvih deset te tako izborili vizu za nastup u glavnoj utrci veleslaloma Svjetskog prvenstva u Aareu...

Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Natko Zrnčić-Dim uspješno su prošli kroz kvalifikacije za nastup u glavnoj utrci veleslaloma. Sva trojica sačuvali su pozicije nakon prve vožnje te je tako Šamšal prošao kao trećeplasirani, Marinelli kao četvrti, a Zrnčić-Dim sedmi u kvalifikacijama.

Najbrže vrijeme ostvario je Urs Imboden koji skija za Moldaviju ispred Japanca Akire Suzukija. U glavnu utrku ulazi 25 najbržih u kvalifikacijama.

Vezane vijesti

Veliku priliku za proboj u glavnu utrku propustio je Ivica Kostelić koji je diskvalificiran nakon prve vožnje nakon što je uvjerljivo držao vodeću poziciju.

U glavnoj utrci veleslaloma nastupit će 50 najboljih s FIS ljestvica i 25 najboljih iz kvalifikacija. Ovo novo pravilo s kvalifikacijama uvedeno je zbog marketinških i televizijskih razloga, a izazvalo je brojna negodovanja manjih skijaških zemalja koje su tako izgubile mogućnost predstavljanja u glavnoj utrci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!