Tenis

Karlović uspješan protiv Španjolca

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.02.2007.

Ivo Karlović uspješno je startao na ATP turniru u San Joseu. Nakon što je propustio Davis Cup ogled protiv Njemačke, Karlović je u SAD-u zaigrao na kalifornijskom turniru i ubilježio startnu pobjedu protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza...

Ivo Karlović igrat će u drugom kolu ATP turnira u San Joseu. Na startu turnira Karlović je igra protiv tenisača iz Španjolske Guillerma Garcia-Lopeza, čovjeka koji je dosta namučio Marija Ančića na Australian Openu. Nije bilo lako niti Karloviću i uz manje probleme uspio je pozitivno završiti meč.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Jurišić

Unatoč problemima s ubačajem prvog servisa, Karlović je od samog početka meča imao inicijativu i posebno radio pritisak na servis Španjolca. Kod 3:2 mu se to i isplatilo, došao je do 15:40 te uzeo servis protivniku i za 31 minutu dovršio posao u prvom setu. U završnici seta podigao je i postotak ubačaja prvog servisa, ali bio na za njega netipičnih svega dva asa uz samo šest poena Garcia-Lopeza na servis Karlovića.

U drugom setu Španjolac je sve agresivniji, Karlović u nekoliko navrata ulazi u probleme, ali svaki put se spašava. Kod 2:1, 3:2 i 5:4 imao je Garcia-Lopez dobre prilike za napraviti break, ali nije ih uspio iskoristiti. Na svom servisu bio je prilično uvjerljiv i set je otišao u tie break.

U 13. igri obojica čvrsto drže svoje servise sve do same završnice kada Karlović realizira drugu meč loptu za prolaz u drugo kolo turnira.

U drugom kolu igrat će protiv boljeg iz meča drugog nositelja Jamesa Blakea i Igora Kunjicina.

ATP San Jose, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska) 6:3, 7:6(7), Kristian Pless (Danska) - Serhij Stakhovski (Ukrajina, Q) 7:5, 6:1, Simon Greul (Njemačka) - Robert Kendrick (USA) 6:3, 6:2, Yen-Hsun Lu (Tajvan) - Brian Wilson (USA, Q) 6:1, 6:2, Sam Querrey (USA, WC) - Paul Goldstein (USA) 6:2, 6:1, Sam Warburg (USA, WC) - Amer Delic (USA) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!