Zimski sportovi

Sjajni Švicarci, Albrecht u vodstvu

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2007.

Prva vožnja veleslaloma skijaša na Svjetskom prvenstvu u Aareu protekla je u potpunoj dominaciji Švicaraca. Među prvih osam probila su se čak četiri Švicarca, a na čelu poretka je Daniel Albrecht sa sedam stotinki boljim vremenom od Kanađanina Bourquea...

Odlično pripremljena veleslalomska staza svim skijašima dala je mogućnost da pokažu pravu vrijednost i bore se za dobre plasmane. Najbolje su to iskoristili Švicarci koji su odlično tempirali formu za ovo Svjetsko prvenstvo i imaju čak četvoricu skijaša u igri za osvajanje odličja.

Nakon prve vožnje u vodstvu se nalazi svjetski prvak u superkombinaciji Daniel Albrecht kojeg je malo tko vidio na čelu u veleslalomu. 23-godišnji Švicarac odvezao je odličnu utrku i s brojem 23 došao na prag najvećeg veleslalomskog uspjeha u karijeri. U ovoj disciplini najbolji plasman ostvario je još 2004. godine u Beaver Creeku gdje je osvojio 11. mjesto, no u Aareu je u top formi što je već pokazao u superkombinaciji.

Vezane vijesti

Zaostaci su vrlo mali tako da desetoplasirani za Albrechtom zaostaje tek 75 stotinki, a drugoplasirani sedam stotinki. Drugu poziciju drži odlični Kanađanin Francois Bourque, uoči utrke jedan od glavnih kandidata za najsjajnije odličje dok je treći Švicarac Marc Berthod, već sada možemo reći jedno od najugodnijih iznenađenja sezone.

Preostali Švicarci u prvih osam su Didier Cuche na sedmom i Didier Defago na osmom mjestu.

Razočarali su Austrijanci s tek dvojicom skijaša sa završenom utrkom. Jedini koji su došli do cilja su Rainer Schönfelder i Hermann Maier, ali uz dosta slabu prvu vožnju te 22. i 23. mjesto nalaze se van borbe za odličja. Benjamin Raich i Hannes Reichelt su odustali dok je Christoph Gruber diskvalificiran. Prvih deset zatvara iznenađujuće dobri Norvežanin Truls Ove Karlsen koji je s brojem 48 75 stotinki iza Albrechta.

Što se tiče naših skijaša Natko Zrnčić-Dim drži 44. poziciju s četiri sekunde i 16 stotinki zaostatka dok je Danko Marinelli 46. s četiri stotinke slabijim vremenom. Dalibor Šamšal nije završio utrku.

Druga vožnja na rasporedu je u 13 sati.

Veleslalom skijaši, prva vožnja:
1. Daniel Albrecht (Švicarska) 1:09.44
2. Francois Bourque (Kanada) +0.07
3. Marc Berthod (Švicarska) +0.10
4. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.23
5. Alberto Schieppati (Italija) +0.47
6. Bode Miller (SAD) +0.48
7. Didier Cuche (Švicarska) +0.54
8. Didier Defago (Švicarska) +0.64
9. Ted Ligety (SAD) +0.65
10. Truls Ove Karlsen (Norveška) +0.75
...
44. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +4.16
...
46. Danko Marinelli (Hrvatska) +4.20...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!