Zimski sportovi

Svindalu zlato u veleslalomu

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2007.

Norvežanin Aksel Lund Svindal odvezao je sjajnu drugu veleslalomsku vožnju na Svjetskom prvenstvu u Aareu i okitio se naslovom svjetskog prvaka. Nakon prve vožnje Svindal je držao četvrtu poziciju, no u drugoj vožnji je briljirao i uzeo zlato. Uz njega na postolju su i dvojica Švicaraca Daniel Albrecht i Didier Cuche...

Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa te osvajač zlata u spustu, Aksel Lund Svindal, okitio se zlatom i u veleslalomu. Presudila je izvrsna druga vožnja Svindala u kojoj je jedini od vodećih skijaša nakon prve vožnje vozio dobro, brzo i bez pogreške te na kraju uvjerljivo slavio.

Nakon prve vožnje Svindal je držao četvrto mjesto sa zaostatkom od 23 stotinke za vodećim Švicarcem Danielom Albrechtom. No već nakon nastupa Svindala u drugoj vožnji, bilo je jasno kako će zlato u Norvešku. Svindal je u cilj ušao s drugim vremenom druge vožnje i s 92 stotinke prednosti nad do tada vodećim Švicarcem Didierom Cucheom. Gotovo savršeno vozio je središnji i donji dio staze gdje je stvorio značajnu zalihu koji nisu uspjeli naredni skijaši istopiti.

Vezane vijesti

Trećeplasirani nakon prve vožnja bio je Marc Berthod, no u drugoj vožnji napravio je nekoliko velikih pogrešaka, izgubio dosta na brzini i na kraju se zadovoljio tek 11. mjestom. Drugi poslije prve vožnje, Kanađanin Francois Bourque nije izdržao pritisak i izletio je, ali je zato vodeći nakon prve vožnje, Daniel Albrecht, uspio uzeti medalju.

Albrecht je vozio na rubu ispadanja, izvlačio se u nekoliko navrata, ali na posljednjem prolazu imao je još stotinku prednosti nad Svindalom. No donji dio staze nije vozio kao Norvežanin, nedostajalo mu je brzine i na kraju se morao zadovoljiti drugom pozicijom.

Najbolje vrijeme druge vožnje ostvario je Kanađanin John Kucera koji je s 28. doskijao na 12. mjesto. Naši Natko Zrnčić-Dim i Danko Marinelli daleko su zaostali. Zrnčić-Dim zauzeo je 39., a Danko Marinelli 41. mjesto.

Veleslalom, skijaši:
1. Aksel Lund Svindal (Norveška) 2:19.64
2. Daniel Albrecht (Švicarska) +0.48
3. Didier Cuche (Švicarska) +0.92
4. Ted Ligety (SAD) +0.99
5. Alberto Schieppati (Italija) +1.08
6. Truls Ove Karlsen (Norveška) +1.36
7. Jean-Philippe Roy (Kanada) +1.45
7. Kalle Palander (Finska) +1.45
9. Mitja Valenčić (Slovenija) +1.47
10. Marco Buechel (Lihtenštajn) +1.62
...
39. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +7.82
...
41. Danko Marinelli (Hrvatska) +8.83...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!