Ostali sportovi

Četiri skakonice: Schmitt krenuo rekordom

Davor Sajko • petak, 29.12.2000.

Raspored
29.12.2000. Oberstdorh (Njem)
01.01.2001. Garmisch (Njem)
03.01.2001. Insbruck (Aut)
06.01.2001. Bischofshofen (Aut)

Prvu stanicu novogdišnje turneje "Četiri skakonice" u njemačkom Oberstdorfu u svoju je korist odlučio dvostruki svjetski prvak Nijemac Martin Schmitt. Iako je nakon prve serije na vodećoj poziciji bio Austrijanac Martin Holwarth ostvarivši i u tom trenutku novi rekord skakaonice u Oberstdorfu 126 metara, Schmitt je u drugoj seriji (četvrti nakon prve serije) nakon nekoliko izuzetno dugih skokova svojih suparnika nadmašio sve svoje konkurente skočivši 133 metara i postavivši novi rekord skakaonice. U dvije serije Martin Schmitt je osvojio 268,8 bodova i tako po treći puta zaredom osvojio prvo mjesto na prvoj skakonici novogdišnje turneje u Oberstdorfu.

Drugo i treće mjesto osvojili su Japanci Kasai Norisaki s osvojenih 263,5 bodova, dok je njegov sunarodnjak Masahiko Harada osvojio četiri boda manje. Vodeći nakon prve serije Martin Holwarth u drugoj je seriji pao i tako olakšao "posao" trenutačno najboljem svjetskom skakaču, Schmittu.

Prošlogodišnji osvajač "Četiri skakaonice" Austrijanac Andreas Windhozel razočarao je svoje navijače završivši nakon dvije serije na posljednjem mjestu skočivši tek 83 metara. Slijedeće stanica nogodišnje turneje je također u Njemačkoj i to na samu Novu godinu u Garmischu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!