Nogomet

Mourinho podijelio Portugal

Zoran Zdelar • subota, 10.02.2007.

Trener engleskog Chelseaja, Jose Mourinho, mogao bi 2008. godine preuzeti portugalsku reprezentaciju, ali pitanje je kako bi to javnost prihvatila. Ankete trenutno ukazuju na veliku podijeljenost oko toga pitanja u njegovoj rodnoj državi…

Da je trener engleskog Chelseaja, Jose Mourinho, jedna od onih osoba koju se jednostavno voli ili mrzi dokazuje i anketa koja je ovog tjedna provedena u njegovoj rodnoj državi, Portugalu.

Aktualni portugalski izbornik, Brazilac Luiz Felipe Scolari, već je najavio da će nakon završetka Europskog prvenstva 2008. godine napustiti svoju poziciju. Time je dao i više negoli dovoljno vremena čelnicima Portugalskog nogometnog saveza da mu pronađu nasljednika. Normalno da kao jedan od kandidata vrlo visoko kotira i Chelseajev trener, Mourinho. No, pitanje je kako bi to portugalska javnost prihvatila zbog njegove osobnosti, koja je nešto dosad neviđeno u vrhu europskog klupskog nogometa.

Kako javlja agencija AFP, u Portugalu je provedena telefonska anketa o stajalištu Portugalaca o Mourinhovom preuzimanju reprezentacije, koja ipak neće previše pomoći vodećim ljudima portugalskog nogometa. 43.1% bi htjelo vidjeti Josea na klupi Portugala, dok se 42.2% anketiranih s time ne slaže. 14.7% njih nema mišljenje o ovoj temi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!