Nogomet

Houllier ostaje u Lyonu

HINA • četvrtak, 08.03.2007.

Usprkos porazu od Rome i oproštaju od Lige prvaka u osmini finala, trener francuskog prvaka Lyona Gerrard Houllier nema namjeru napustiti kormilo Lavova...

"Nema govora o mojoj ostavci. U Lyonu se osjećam sjajno, uživam na klupi i momčad ću voditi i iduće sezone", kazao je francuski stručnjak.

Posljednjih tjedana Houllier se spominjao kao mogući nasljednik Guusa Hiddinka na klupi australske vrste. Međutim, Francuz demantira odlazak Down Under. "Ne želim se zamarati glasinama. Niti jednog trenutka nisam razmišljao o preuzimanju australske reprezentacije", dodao je Houllier.

Lyon je tri sezone uzastopce igrao u četvrtfinalu Lige prvaka, no ovoga su puta zapeli u osmini finala. Roma je bila bolja i zasluženo se probila među osam najboljih europskih momčadi.

"Svi smo razočarani i tužni. Doživjeli smo veliko razočaranje, ali to je nogomet i život", kazao je trener Lavova. Nakon što se sjajnom igrom prošetao kroz natjecanje po skupinama, Lyon je označen kao jedan od glavnih favorita za europski naslov. Međutim, prognoze su se pokazale pogrešnim.

"Propustili smo nekoliko sjajnih prilika, dok je Roma kaznila sve naše propuste. Možemo se utješiti da smo ispali od odličnog sastava", dodao je Houllier.

Francuzi nakon 27 kola francuskog prvenstva imaju 13 bodova viška pred drugoplasiranim Lensom i sve je izglednije da će po šesti put uzastopce osvojiti naslov prvaka. No, momčad s Gerlanda u Europi još uvijek čeka pravi rezultat.

"Sada se moramo okrenuti nacionalnom prvenstvu. Bit će teško motivirati dečke, no ne smijemo ugroziti titulu", zaključio je Houllier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!