Automoto

Tradicija ide dalje

Sportnet • četvrtak, 05.04.2007.

U srijedu je održana prva najavna konferencija za novinare povodom održavanja 34. Croatia delta rallyja (24. - 26.5.2007.). Domaćin je, kao i prije tri godine kod kandidiranja "delte" za europski status, bio Hrvatski auto klub, u okrilju kojeg je prije 34 godine, uz pomoć INA d.d. u organizaciji AMD "INA" Zagreb, Medulićeva 14, rođeno ovo, danas prestižno, europsko natjecanje...

Na konferenciji za novinare u povodu održavanja 34. Croatia delta rallyja predstavljen je novi vizualni identitet natjecanja te je naglašeno da se ove godine radi o jednom od deset rallyja uvrštenih u kalendar FIA Europskog rally prvenstva.

Ovogodišnje 34. izdanje Croatia delta rallyja, u organizaciji Auto kluba Delta iz Zagreba, održava se, već tradicionalno, pod počasnim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića te počasnim pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, na čelu s mr. Zlatkom Matešom.

Veliku podršku natjecanju daje i grad Zagreb te gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora rallyja. U organizaciju natjecanja uključen je i Zagrebački športski savez te brojni sponzori i prijatelji automobilističkog sporta.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Na konferenciji za novinare govorili su Drago Šavora, Predsjednik Auto kluba Delta; Ljiljana Kuhta Jeličić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba; Branko Jordanić, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te Velimir Bašić, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza.

34. Croatia delta rally održava se od 24. do 26. travnja, a brzinski se ispiti i ove godine voze po atraktivnim i zahtjevnim stazama u bližoj okolici Zagreba, Medvednici, Žumberku, Plešivici i Hrvatskom zagorju, o čemu su na press konferenciji govorili Mato Šebalj, Predsjednik Izvršnog povjerenstva i Slaven Dedić, Direktor Croatia delta rallyja.

Prvog dana rallyja vozit će se 139 km, a drugog 131 km na 18 brzinskih ispita i sedam različitih staza. Nakon nekoliko godina ponovno se vozi BI Okić na kojem će stariji relijaši prepoznati i primijetiti tek promjenu pozicije starta. BI Plešivica je u odnosu na prošlu godinu kraći 4 km i cilj se sada nalazi prije ulaza u selo Plešivica.

Svima dobro poznati brzinski ispiti Žumberak i Budinjak ove su godine povezani i voze se kao jedan BI dužine 33 km. Vozit će se "u pravom smjeru", suprotno od prošlogodišnjeg smjera. BI Bundek nije se mijenjao, no ipak će se voziti jedan krug manje. Start BI Laz ponovno se nalazi u Kašini. Još jedan BI vraća se ove godine u "deltu". Radi se o gotovo nepromijenjenom BI Samci, a BI Sljeme je bez promjena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!