Nogomet

Katastrofa Bayera, ostali u igri

Filip Galić • četvrtak, 05.04.2007.

Prve utakmice četvrtfinala Kupa Uefe ponudile su zanimljiv nogomet, jednu utakmicu bez golova, ali i potpunu neizvjesnost u uzvratima. Samo je jedna momčad, Osasuna, praktički osigurala polufinale briljantnom predstavom u BayAreni...

U prvoj utakmici dana Bayer je ugostio Osasunu, jedno od većih iznenađenja ovosezonskog izdanja Kupa Uefe. Iako je trener domaćih upozoravao na opasnost od podcjenjivanja protivnika, Bayerovi igrači kao da su u susret ušli s mislima negdje izvan terena. Prva minuta, prvi korner, Javier Cuellar nadvisuje obranu domaćih i matira nemoćnog Adlera. Cuellar nekoliko napada kasnije spašava opasnost pred svojim vratima nakon što izbija loptu točno ispred Voronjina. Gosti su djelovali daleko opasnije i Cuellar je ponovno mogao glavom dati gol, no u tom pokušaju promašuje okvir.

Bayer se nekako uspio osoviti na noge, ali Schneider i, pogotovo, Barbarez nisu uspjeli donijeti taj toliko bitan gol. U 35. minuti domaći su imali svoju najbolju priliku: Voronjin je ubacio, a Barbarezov udarac glavom fijuknuo je malo pored vrata. Bayer je nastavio napadati u drugom poluvremenu, no u 71. minuti gosti su zavili BayArenu u crno.

Milošević se otarasio Roflesa i dodao do Davida Lopeza, koji visokom loptom šalje loptu u rašlje Adlerovih vrratiju. Prije no što su domaći stigli odgovoriti, zamjena Webo matira u svojoj prvoj akciji Adlera i dovodi Osasunu pred vrata polufinala. Marko Babić odigrao je cijelu utakmicu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Derbi četvrtfinala igrali su Sevilla i Tottenham. Sevilla za sada uspijeva u svojem naumu da ponovi uspjeh Real Madrida koji je 1985. i 1986. zaredom osvajao Kup Uefe. U goste im je došao Tottenham koji bilježi impresivan niz od devet uzastopnih pobjeda u ovom natjecanju. Kako je krenulo, činilo se da će da će Tottenham ponoviti podvig Osasune. Berbatov i Keane kombiniraju u drugoj minuti, Keane puca prvi put, Palop odbija loptu natrag do Irca koji nije imao problema sa slanjem lopte u mrežu branitelja naslova.

Sevilla se nakon toga trgnula i nagrađena je nakon što je obrana gostiju zbunjeno promatrala kako se lopta polagano kotura do Robinsona. Loptu je presjekao Correira, a Robinson nije imao previše izbora. Frederic Kanoute bio je siguran s bijele točke. Nakon toga su odlične prilike imali i Berbatov i Jesus Navas, ali su vratari obje momčadi pokazali odlične obrane.

Ipak, u 36. minuti Robinson je bio nemoćan kada je Keržakov pogodio glavom nakon centaršuta Juliena Escudea. Engezi su se pokušali u drugom poluvremenu vratiti, no samo je Keane bio opasan, ostatak momčadi je bio zatvoren odličnom igrom Sevilline obrane.

Najviše je golova palo u Barceloni gdje je Espanyol ugostio Benficu. Domaći su krenuli jako dobro u utakmicu i u 15. minuti Raul Tamudo sjajno prihvaća asistenciju Luisa Garcije za početno vodstvo. 18 minuta kasnije već je bilo 2:0. Riera lijevom nogom šalje loptu iza Quima nakon jedne duge lopte.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

U 58. minuti činilo se da je priča gotova. Pandiani koristi Rierin centaršut i gađa glavom za 3:0. Nedostižnih? Ne baš. Pet minuta zatim Miccoli i Nuno Gomes izbjegavaju zaleđe, a potonji samo gura loptu u mrežu za 3:1. Odmah zatim udarac Simaoa se odbija od Daniela Jarquea i završava iza nemoćnog Iraizoza. Benfica je tako višestruko povećala nade za prolaz, ali će morati odigrati daleko bolju utakmicu od večerašnje.

Na DBS-Stadiumu u Alkmaaru AZ i Werder odigrali su najslabiju utakmicu dana. Bila je najavljivana kao moguća ljepotica, s momčadima koje gaje napadački nogomet. Werder je započeo bolje i prijetio preko Owomoyele, Fritza i Klosea, no bezuspješno. Nakon toga Martens testira njemačkog vrata Wiesea.

U nastavku najzanimljivije je bilo u rasponu od pet minuta kada su obje momčadi imale po dvije izgledne situacije, ali su ili promašili ili su vratari Waterman i Wiese bili spremni. Tako je Werder s nulom lagani favorit, ali AZ ima svoju računicu. Uostalom, prije dvije godine je i Villarreal bio favorit pa su Nizozemci iz Španjolske otišli s punim plijenom.

Rezultati: AZ Alkmaar - Werder 0:0, Bayer Leverkusen - Osasuna 0:3, Sevilla - Tottenham 2:1, Espanyol - Benfica 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!