Rukomet

Gorica pobijedila Agram, Đakovu bodovi u Varaždinu

Ivana Strahija • nedjelja, 25.03.2007.

Naši najbolji rukometaši ovog su vikenda odradili svoje prvoligaške susrete. U gostima su slavili tek rukometaši Đakova, dok su derbiju kola između Gorice i Agram Medveščaka pobjedu izborili domaći igrači.

I DUKAT RUKOMETNA LIGA MUŠKI

Rezultati 5. kola Lige 4:
Osijek Elektromodul – Moslavina 32:26
Croatia Osiguranje – Perutnina Pipo IPC – nije odigrano

Rezultati 5. kola Lige 12:
Poreč – Nexe 40:22
Karlovac – Zamet 21:19
Crikvenica – Metković 33:26
Varteks DC – Đakovo 22:24
Koteks Split – Dubrava 31:23
Gorica – Agram Medveščak 33:30

U Ligi 4 susreli su se Osječani i Kutinjani, potonji su kući otišli bez bodova. Ipak, Moslavina je u utakmicu ušla vrlo dobro i vodila skoro do kraja poluvremena, kad domaćini konačno izjednačuju. U nastavku Osječani ubacuju u višu brzinu i dižu razliku na +6, najbolji je strijelac u domaćim redovima svakako bio Abramović sa sedam pogodaka.

U Ligi 12 na gostujućem su terenu slavili Đakovčani, kojima je dva pogotka viška bilo dovoljno za dva boda. Zanimljivo, Varaždinci su tijekom susreta ostvarili zavidnu prednost od pet pogodaka, no ne snalaze se sa dva igrača manje na terenu desetak minuta pred kraj. Gosti situaciju koriste na najbolji mogući način.

Poreč je sa 18 pogodaka više u mreži Nexea ponovno dokazao svoj primat na ljestvici Lige 12. Domaćini u susret kreću furiozno, u prvih desetak minuta imaju seriju od 11 pogodaka, što gosti nisu znali ni mogli stići. Najučinkovitiji je u redovima domaćina bio Šporčić sa šest pogodaka.

Karlovac je bodove zadržao na vlastitom terenu, isprativši Riječane kući sa 21:19. Susret u Karlovcu je, po mišljenju publike, bio vrlo zanimljiv i napet, pogotovo u drugom dijelu, kad igrači Zameta opasno ugrožavaju vodstvo domaćina.

U Crikvenici su domaćini pobijedili goste iz Metkovića unatoč nezavidnoj brojčanoj situaciji na parketu. Najviše su pogodaka u domaćim redovima postigli Prokopić (osam) i Hibšer (sedam), dok je kod gostiju Čupić u mrežu Crikvenice pogodio čak 13 puta.

Splićanima nije bilo teško pobijediti Dubravu, nakon izjednačenog prvog dijela i problema s obranom igrači Koteksa u drugom poluvremenu igraju mnogo bolje i dižu razliku na čak +8. Po sedam su pogodaka postigli Miljak (Koteks Split) i Vladušić (Dubrava).

U derbiju kola Gorica je uspješno svladala na ljestvici bolje plasiranog protivnika. Domaćini u susret protiv Agrama kreću s velikom dozom ozbiljnosti i koncentracije, na poluvremenu imaju minimalnim +1, a svoju dobru igru okrunjuju sa još dva pogotka više do kraja susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!