Zimski sportovi

Cuche vodi, Ivici izgledi za kristalni globus

Goran Tomičić • petak, 09.03.2007.

U Kvitfjellu skijaši voze posljednju superkombinaciju sezone, koja će odlučiti o osvajaču Malog kristalnog globusa. Nakon utrke spusta vodeći je Cuche ispred Millera i Scheibera. Ivica Kostelić je na 29. mjestu, a Berthod je poziciju ispred našeg skijaša, dok je Svindal na devetom mjestu...

Odlični Didier Cuche odvezao je svoju najbolju vožnju u spustu ove sezone, ali u slalomu ne može računati na bodove. Miller je još jednom pokazao da je dobar u brzim disciplinama, ali upitno je što može napraviti u utrci slaloma, s obzirom da je ove sezone završio samo dvije utrke, a najbolji rezultat je ostvario prije nekoliko dana u Kranjskoj Gori osvajanjem 23. mjesta. Scheiber će također u slalomu bitno pokvariti plasman, ako uopće odluči startati.

Ivica Kostelić je na 29. poziciji, te ima jako dobre izglede za osvajanje Malog kristalnog globusa. Možda i najveći konkurent našeg skijaša u slalomu, Berthod, u utrci spusta bio je brži tek tri stotinke i nalazi se na 28. poziciji. Svindal je na devetom mjestu sa sekundom i devet stotinki boljim vremenom od Ivice, ali Norvežanin neće lako obraniti tu prednost.

Vezane vijesti

Benjamin Raich, vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, je na 11. poziciji, a za Svindalom zaostaje 18 stotinki, te će vjerojatno nakon današnje utrke povećati prednost u borbi za ukupnu pobjedu.

Kvitfjell, superkombinacija, spust
1. Didier Cuche (Švi) 1:29.89
2. Bode Miller (SAD) +0.14
3. Mario Scheiber (Aut) +0.18
4. Michael Walchoffer (Aut) +0.25
5. Erik Guay (Kan) +0.34
6. Bruno Kernen (Švi) +0.51
7. Ambrosi Hoffman (Švi) +0.56
Silvan Zurbriggen (Švi) +0.56
9. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.57
10. Peter Fill (Ita) +0.59
...
29. Ivica Kostelić (HRV) +1.68
...
47. Natko Zrnčić Dim (HRV) +2.90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!