Ostali sportovi

Pešalov i Janica laureati čitatelja Sport Neta

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 01.01.2001.

Minula 2000. godina nije ostavila mnogo dilema u svim izborima za sportaša i sportašicu godine. Ove godine po prvi put su svoj glas mogli dati i čitatelji Sport Neta, koji su se uglavnom složili s nominacijama i nagrađenima na ostalim izborima. Tako se izbor naših čitatelja gotovo potpuno poklopio s izborom Sportskih novosti, u kojem je sudjelovala i naša redakcija.


Nikolaj Pešalov

Najbolji sportaš 2000. godine je jedini hrvatski olimpijski pobjednik u Sydneyu - dizač utega Nikolaj Pešalov. Ovaj splitski Bugarin nije imao pravu konkurenciju, osvojio je 41% vaših glasova. Drugo mjesto po vašim glasovima zaradio je donedavni veznjak Osijeka, sad Kaiserslauterna Nenad Bjelica (20%), treći je naš sjajni "leđaš" Gordan Kožulj (18%).


Janica Kostelić (ds)

Među djevojkama, dileme nije bilo od prvog poslanog glasa. Janica Kostelić (74%) vlada svjetskim skijanjem, a čini se da bi mogla još dugo vladati i hrvatskim ženskim sportom, jer ne zaboravite - još je uvijek tinejdžerka. Daleko iza Janice je najbolja odbojkašica Europe Barbara Jelić (11%), a simboličko treće mjesto zauzela je juniorska prvakinja svijeta u bacanju kladiva, simpatična Gospićanka Ivana Brkljačić (7%).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!