Rukomet

Ključna utakmica sezone za Podravku

Ivan Ambroš • četvrtak, 15.03.2007.

Ovaj će se vikend odigrati prvi četvrtfinalni susreti Kupa pobjednica kupova. Najteži zadatak će imati naša Podravka Vegeta, jer u Koprivnicu stiže jedna od najboljih europskih ekipa ove sezone – Oltchim Valcea. Favoriti za prolaz dalje su zasigurno Oltchim, Byasen, Ribarroja i FTC. Međutim, favoriti ne prolaze baš uvijek, pa se nadamo da će Koprivničanke napraviti još jedan podvig i ostvariti dobar rezultat u prvom susretu koji bi im ostavio nadu za prolaz u polufinale Kupa pobjednica kupova...

Nakon ispadanja iz Lige prvakinja naše će Podravkašice već u prvoj utakmici dočekati rumunjske doprvakinje Oltchim Valceu koje nakon dovođenja brojnih pojačanja slove za glavnog favorita ovog natjecanja. Trener rumunjskog sastava Gheorghe Tadici koji je ujedno i izbornik rumunjske reprezentacije već razmišlja o Ligi prvakinja sljedeće godine, a siguran je da će njegova ekipa osvojiti Kup pobjednica kupova. S druge strane u koprivničkom taboru ne razmišljaju o predaji. Iako se nitko ne usuđuje prognozirati rezultat, trener Josip Šojat očekuje da će dubokom obranom i kontrama i polukontrama Podravka Vegeta iznenaditi rumunjski sastav. Po kvaliteti, plaćama i svim ostalim parametrima Rumunjke su favoriti u Koprivnici, međutim i Viborg je bio favorit pa se kući vratio pognute glave... Utakmica se igra u Koprivnici u subotu u 18 sati i to je svakako poziv svima koji imaju priliku doći bodriti naše prvakinje i pogledati uživo još jednu vrhunsku rukometnu predstavu.

Byasen i Astrakhanočka će obje utakmice odigrati slijedeći vikend i to na ruskom tlu. Samouvjerene Norvežanke su druge u domaćem prvenstvu, a s obzirom da su Ruskinje ipak puno slabija ekipa koja se nalazi tek na šestom mjestu ruske prvenstvene ljestvice, Skandinavke su pristale oba susreta igrati u gostima. Ovo četvrtfinale je najveći klupski uspjeh Ruskinja u europskim natjecanjima i najvjerojatnije njihov krajnji domet ove sezone.

Cementos La Union Ribarroja naše Tihane Šarić, s vodećeg mjesta ljestvice španjolskog prvenstva, dočekuje treću ekipu norveške lige Gjerpen. Norvežanke su u osmini finala izbacile naš Tvin Trgocentar, pa će Šarić imati priliku osvetiti svoj bivši klub.

Danski Gudme će kod kuće imati težak zadatak protiv mađarskog FTC-a. Dankinje su u svom prvenstvu poražene na gostovanju kod Aalborga i trenutno su na sedmom mjestu danske lige. Zato Mađarice nižu odlične rezultate u svom prvenstvu i na čelu su prvenstvene ljestvice. S obzirom da su u posljednjem kolu u Ligi prvakinja porazile i Slagelse u gostima, danski teren im očito nije problem i veliki su favorit u ovom dvoboju. .

Kup pobjednica kupova, četvrtfinale:
Podravka Vegeta – Oltchim Valcea
Byasen Trondheim – Astrakhanochka Astrakhan
Cementos La Union Ribarroja – Gjerpen Skien
GOG Gudme – FTC Budapest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!