Zimski sportovi

Hosp iznenadila svemoguću Marlies, Ana pri vrhu

Branimir Korać • subota, 17.03.2007.

Nakon prve slalomske vožnje na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu u vodstvu je Nicole Hosp koja je uspjela nadmašiti izvrsnu Marlies Schild. Ana Jelušić trenutno drži sedmu poziciju kao posljednja unutar sekunde zaostatka za vodećom...

Borba Nicole Hosp i Marlies Schild za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu ipak nije gotova. Nicole Hosp odvezla je sjajnu prvu slalomsku vožnju u Lenzerheideu i nalazi se u vodstvu ispred Schild što joj uz dobar nastup u sutrašnjem veleslalomu daje šansu za uzimanje ukupne pobjede u Svjetskom kupu.

Schild se prva spustila stazom u Lenzerheideu i činilo se kako je odvezla još jednu predobru vožnju za ostale skijašice. Pet narednih skijašica zaostajalo je za Schild više od pola sekunde do izlaska na stazu Nicole Hosp. Hosp nije kalkulirala, išla je na sve ili ništa i vožnjom bez pogreške prestigla Schild za 12 stotinki i navukla kiseli osmjeh na lice najveće konkurentice.

Vezane vijesti

Ana Jelušić dobro je vozila u strmom gornjem dijelu staze, no ipak u položenom srednjem dijelu nije imala dovoljnu agresivnost i na kraju je dosta zaostala za vodećom. Za Hosp trenutno zaostaje velikih 93 stotinke, drži sedmu poziciju kao posljednja unutar sekunde zaostatka za Austrijankom.

Postolje Ani dosta bježi obzirom da su prve tri daleko odmaknule. Treća je Anja Paerson s 23 stotinke zaostatka za Hosp unatoč velikim problemima i pogreškom u gornjem dijelu staze. Ipak Anja je preiskusna i u donjem dijelu staze uspjela je tu pogrešku neutralizirati i doći do treće pozicije s na kraju ipak nevelikim zaostatkom.

Anine konkurentice za postolje u konačnom poretku slaloma Therese Borssen i Sarka Zahrobska nisu previše odmaknule i Ana ih može prestići, ali do postolja će biti vrlo teško doći. Hosp ima velike šanse prestići Jelušić koja joj bježi svega deset bodova, a Borssen i Zahrobska bi morale biti dosta ispod Ane da ih naša skijašica prestigne.

Slalom, prva vožnja:
1. Nicole Hosp (Austrija) 53.49
2. Marlies Schild (Austrija) +0.12
3. Anja Paerson (Švedska) +0.23
4. Veronika Zuzulova (Slovačka) +0.60
5. Tanja Poutiainen (Finska) +0.75
6. Therese Borssen (Švedska) +0.91
7. Ana Jelušić (Hrvatska) +0.93
8. Nina Loeseth (Norveška) +1.09
9. Florine De Leymarie (Francuska) +1.23
10. Sarka Zahrobska (Češka) +1.25...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!