Zimski sportovi

Druga vožnja odlučuje

Branimir Korać • nedjelja, 18.03.2007.

Nakon prve vožnje slaloma na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu i Benjamin Raich i Aksel Lund Svindal nalaze se tamo gdje su i željeli biti. Raich je trenutno vodeći, a Svindal na 12. mjestu u krugu osvajača bodova što mu garantira i osvajanje ukupne pobjede u Svjetskom kupu, a nama izuzetno zanimljivu drugu vožnju...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Benjamin Raich napravio je sve odlično, ima najbrže vrijeme prve vožnje i to uvjerljivo, ali niti Aksel Lund Svindal nije popustio pod pritiskom. Vodeći u Svjetskom kupu treba samo plasman među 15 najboljih i mirnom i sigurnom prvom vožnjom ga je i ostvario, trenutno je 12.

Raich je odvezao savršenu prvu vožnju. Bez ikakvih kalkulacija, brzo i agresivno, ostvario je 57 stotinki bolje vrijeme od drugoplasiranog Marija Matta koji je impresivno vozio u drugom dijelu slalomske sezone. Već po prolazima vidjelo se da Raich ide krajnje riskantno na sve ili ništa i to mu se isplatilo. Uoči druge vožnje ima veliku zalihu nad pratiteljima i prvo mjesto ne bi smjelo izmaći.

No problem za njega predstavlja vrlo dobar nastup Aksela Lunda Svindala. Svindal ima tri boda više, dakle treba samo uzeti bodove i bit će ukupni pobjednik Svjetskog kupa. U ovom trenutku to i je obzirom da drži 12. poziciju. Svindal je išao mirno, prvi cilj je bio završiti utrku i to je i uspio i to na 12. mjestu nakon prve vožnje. Obzirom da je slalom njegova daleko najslabija disciplina, ovo je sjajan nastup za visokog Norvežanina.

Što se tiče nastupa ostalih skijaša, Mario Matt drži konstantu u vrhu slaloma plasmanom na drugu poziciju s 57 stotinki zaostatka za Raichom dok je treći Kanađanin Janyk sa 68 stotinki slabijim vremenom.

Ivica Kostelić daleko je zaostao na 15. mjestu. Nije Ivica vozio niti brzo, niti riskantno, odvezao je onako kako vozi cijelu ovu sezonu i nije mogao do boljeg rezultata. Za vodećim kasni čak dvije sekunde i 26 stotinki.

Druga vožnja i konačni rasplet Svjetskog kupa uslijedit će u 11 sati i 30 minuta.

Lenzerheide, slalom, poredak:
1. Benjamin Raich (Aut) 48.19
2. Mario Matt (Aut) +0.57
3. Michael Janyk (Kan) +0.68
4. Jens Biggmark (Šve) +0.97
5. Manfred Pranger (Aut) +1.01
6. Marc Berthod (Švi) +1.25
7. Manfred Moelgg (Ita) +1.34
8. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.61
9. Reinfried Herbst (Aut) +1.68
10. Kalle Pallander (Fin) +1.69
11. Markus Larsson (Šve) +1.83
12. Aksel Lund Svindal (Nor) +2.06
13. Ted Ligety (SAD) +2.17
14. Silvan Zurbriggen (Švi) +2.21
15. Ivica Kostelić (HRV) +2.26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!