Zimski sportovi

Appelt i Žibret bez finala

Sportnet • ponedjeljak, 19.03.2007.

Tijekom vikenda u Finskoj je održano novo izdanje Red Bull Crashed Ice natjecanja. Među brojnim "ledenim gladijatorima" našli su se i naši Appelt i Žibret, no nisu se uspjeli kvalificirati u samo finale...

16.03. Petak/kvalifikacije

U dosad najjačim kvalifikacijama, naši dečki su uspjeli izboriti pravo nastupa u subotnjoj finalnoj utrci. Činjenica da je u kvalifikacijama nastupilo preko 120 super brzih ledenih gladijatora sastavljenih većinom od domaćih mladih hokejaša i 15-ak iskusnih internacionalaca. Samo njih 64 ide u finale.

Hrvatski predstavnici zadovoljno su napustili borilište nakon prve večeri, a u glavama se već počela slagati taktika za finale.

Slika 3 od 3.

17.03. Subota/Finale

Mladi finski lavovi ukrotili su hrvatske ledene gladijatore.

Subota je bila nažalost manje uspješna za naše... i Appelt i Žibert prve utrke vozili su u grupama s odličnim Fincima, a s njima se moralo puno riskirati i puno klizati, a to donosi probleme. Tako je na kraju i bilo.

Appelt pada na samom startu, krivim doskokom nakon terenskog skoka, a zatim više ne uspijeva dohvatiti jedno od prva dva mjesta koja vode do finala.

Slika 1 od 1.

Sve tako ostaje na Žibretu koji odlično starta i do polovice staze ima sigurno drugo mjesto i slatki osmijeh na licu... Nažalost na jednom usponu dolazi do pada i gubitka toliko željenog prolaza u slijedeći krug. Veliko razočarenje za odličnog Žiberta, ali i velika motivacija i iskustvo za neko od slijedećih natjecanja.

U nastavku, natjecanje iz kruga u krug utrke postaje sve neizvjesnije, a Finci postaju sve bolji, hrabriji i odlično pariraju iskusnim natjecateljima iz Kanade, Austrije, Česke, Švedske.

Upravo švedski predstavnik, višestruki pobjednik i legenda Red Bull Crashed Icea, Jasper Felder odlično kliže sve do finala kada ga pobjeđuje finska mladost. Felder u nevjerici odlazi u malo finale, a tako i većina ostalih internacionalaca.

U finalu jedini među finskom školom hokeja ostaje Kanađanin Kevin Olson, pobjednik prije dva tjedna u kanadskom izdanju Red Bull Crashed Icea.

Slika 2 od 2.

U odličnom i neizvjesnom finalu ipak presuđuje Kevinovo iskustvo i nakon dobrog starta više nije dao priliku konkurentima za bilo kakvo iznenađenje i tako slast pobjede ostaje i nakon Finske rezervirana samo za njega.

Utrku je pratilo preko 10000 gledatelja, a utrku je obilježila i prava zimska idila na koju smo mi iz toplijih krajeva već zaboravili da postoji. Sinoć je u Helsinkiju padao gusti snijeg, a temperatura nije prelazila jedan stupanj celzijusov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!