Rukomet

Oltchim deklasirao Podravku, Šarić osvetila TVIN

Ivan Ambroš • subota, 24.03.2007.

Odigrani su uzvratni susreti četvrtfinala Kupa pobjednica kupova. Naše su predstavnice nažalost izgubile u Rumunjskoj i ispale iz daljnjeg natjecanja. Dalje idu norveški Byasen, mađarski FTC, rumunjski Oltchim i španjolska Ribarroja naše Tihane Šarić...

Oltchim - Podravka 34:21

OLTCHIM – PODRAVKA VEGETA 34:21 (21:8)

Dvorana Traian, Vilcea, Rumunjska

Suci: Zvironas i Mikucionis (oba Litva)

OLTCHIM: Pislaru (0+1), Dinu (23), Nechita 4, Gilca 4, Greorghe 1, Luca 9, Elisei 3, Maier 5(2), Meirosu 6, Bese, Manea 1, Vadineanu, Lecusanu 1, Gatzel.

PODRAVKA: Stančin (1), Jelčić (5+1), Derčar, Kožnjak 1, Palčić 3, Todorovska 4, Zebić 2, Gaće, Blažeković, Horvat 2, Pasičnik 7(5), Šuster, Tarle, Tatari 2.

Sedmerci: Oltchim 4/2, Podravka 7/5.

Isključenja: Oltchim 10 min, Podravka 14 min

Podravka Vegeta je u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa pobjednica kupova uvjerjivo poražena kod Oltchim Valcee 34:21 (21:8). Kod Rumunjki izvrsne su bile Steluta Luca s devet golova iz deset pokušaja i vratarka Luminita Dinu s impresivne 23 obrane. S obzirom da su naše Koprivničanke u prvoj utakmici slavile kod kuće samo s pet golova prednosti (32:27), a drugu završile s minusom od čak trinaest golova, ovim su se porazom oprostile od europskih natjecanja u ovoj sezoni.

Nakon utakmice trener Podravke Vegete Josip Šojat je dao izjavu za www.kcinfo.net: "Vidjelo se da je Oltchim stroj koji melje, a vidjelo se i da imamo svega tri igračice koje se s njima mogu nositi: Palčić, Pasičnik i Todorovsku. Sve je bilo na strani domaćih, od fantastičnog štimunga, do logistike. Mi se sad moramo okrenuti završnici Kupa."

Byasen iz Trondheima je prvi izborio polufinale nakon što je u dvije utakmice bio bolji od Astrakhanochke iz Astrakhana. Oba su susreta igrana u Rusiji zbog loše financijske situacije u norveškom klubu. Prvi je susret završio rezultatom 30:28 (12:11), a glavnu je ulogu odigrala Goril Snorroeggen koja je zabila jedanaest golova. Pobjedu i u drugom susretu, 35:19 (17:13) Norvežankama je donijela Inga Berit Svestad, najraspoloženija igračica susreta sa sedam golova.

Trenutno vodeća ekipa mađarskog prvenstva FTC Budapest je kod kuće porazila GOG Gudme 28:19 (15:10). Nakon što su igračice mađarskog izbornika Andrasa Nemetha u prvom susretu u Danskoj izborile neodlučen rezultat 29:29, u drugom su kod kuće rutinski privele posao kraju. Najbolji pojedinac susreta bila je Timea Toth koja je postigla sedam golova za Mađarice.

U polufinale se plasirala i Cementos La Union Ribarroja, iako je izgubila od Gjerpena u gostima 28:25(14:11). Najbolji strijelac susreta bila je Norvežanka Lene Tonnesen s devet golova. Španjolske prvakinje idu dalje zbog uvjerljive pobjede u prvom susretu 30:21. S obzirom da su Norvežanke u četvrtinu finala došle preko našeg TVIN Trgocentra, Šarić je tako izbacivanjem Gjerpena osvetila Virovitičanke.

Kup pobjednica kupova, uzvratni susreti četvrtfinala:
Astrakhanochka Astrakhan - Byasen Trondheim 19:35 (13:17)
FTC Budapest - GOG Gudme 28:19 (15:10)
Oltchim Valcea - Podravka Vegeta 34:21 (21:8)
Gjerpen Skien – Cementos La Union Ribarroja 28:25 (14:11)

(podebljane ekipe su se plasirale u polufinale)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!