Rukomet

Finale propalo u sedam metara

Vedran Stilin, Ivana Strahija • nedjelja, 01.04.2007.

Rukometaši Zagreb Croatia osiguranja nažalost nisu uspjeli u uzvratnom susretu polufinalu Kupa pobjednika kupova obraniti šest pogodaka iz prve utakmice protiv španjolskog Ademar Leona…

Plus šest iz prve utakmice, odličnih prvih 45 minuta druge utakmice… Sve pada u vodu kada na kraju izgubite sedam razlike. Najveći nedostatak ove momčadi, neiskustvo, nažalost isplivao je na površinu posljednjih 15 minuta susreta što je presudilo ovaj infarktni dvoboj u Leonu.

Sam početak dvoboja pogotkom otvara Entrerios, ali tada kreće show u režiji vanjskih pucača Bičanića i Jurce koji u narednim minutama drže prednost na strani hrvatskog prvaka. Domaćoj momčadi trebala je utakmica i pol da uvide kako je bila greška podcijeniti ovaj mladi sastav Zagreba te su na sve načine pokušavali doći do značajnije prednosti. Posebice se to odnosi na sudačku dvojku koju su stisnuli od prve sekunde tražeći željenu razliku za put prema Hamburgu.

Ipak, usprkos svemu prvih 30 minuta ostat će nam u lijepom sjećanju jer tek u 27. minut Jakobsen po drugi puta donio prednost razvikanom Ademaru (11:10). Duvnjak nekoliko trenutaka kasnije vraća razliku na onu od 17 sati, ali Perales i vremešni Garralda zaključuju prvi dio pogocima za 13:11. Ne možemo reći kako smo odigrali bajno poluvrijeme, ali uz odličnog Somića na golu i raspoložene vanjske igrače rezultat je bio zadovoljavajuć.

Nastavak je ponudio presliku prvog dijela samo što je ovoga puta Ademar bio u konstantnom vodstvu mijenjajući prednost iz dva u tri pogotka razlike. Uz već spomenuti dvojac među strijelce se tada upisuju i Duvnjak, Golić, Anušić i Horvat za dostizanje zaostatka i 20:20 u 43. minuti susreta.

Još je sve to koliko-toliko u tim trenucima vuklo na konačno slavlje našeg predstavnika, ali nakon incidenta u 48. minuti kada Bičanić krvav napušta teren te crveni karton zarađuju naš Toskić i njihov Šarić zbog međusobnog naguravanja, kola kreću nizbrdo.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Razlika i nepotrebne greške Horvata, Lelića i Vukića se povećavala iz minute u minutu čemu je dodatno kumovao razbranjeni Alilović na vratima španjolskog kluba. U posljednjih 60 sekundi domaća momčad je u posjednu lopte te šest sekundi prije završnog zvuka sirene dobiva priliku sa sedam metara po prvi puta doći do željenih plus sedam koji bi ih vodio u finale.

Tada već pritisnuti domaćinskim zvižducima suci ne zaustavljaju vrijeme koje ubrzo ističe te je ostalo sve na odličnom u drugom dijelu Uvodiću i Stranovskom da oči u oči odluče hoće li Zagreb ili Ademar u finale. Nažalost, Stranovski silovito puca i pogađa gol hrvatskog prvaka za konačnih 30:23.

Zaista, sve je bajno izgledalo prije posljednjih 15 minuta te je malo tko mogao vjerovati kako će Croatia osiguranje ispustiti takvu prigodu, ali nažalost - jesu. Jutrošnje zlato vaterpolista, srebro hrvatskog Kineza Tana… niz tu staje. Odličan dan hrvatskog sporta okončan je u Leonu…

Polufinale Kupa pobjednika kupova, uzvratni susret:
Ademar Leon - Zagreb CO 30:23 (prva utakmica 20:26) UŽIVO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!