Tenis

(Ne)uspješan dan za nositelje

Ivana Spahija • ponedjeljak, 26.03.2007.

Odigrani su neki mečevi trećeg i zaostali mečevi drugog kola Masters Series turnira u Miamiju. Iako su glavni favoriti očekivano upisali pobjede, neki su se nositelji ipak oprostili od turnira. Čileanac Gonzalez neočekivano je poražen u meču protiv kvalifikanta, a i Rus Južnji će ostatak turnira pratiti s tribina...

Andy Roddick, koji je postavljen za trećeg nositelja na turniru, u trećem kolu je svladao Francuza Gilesa Simona s dva puta po 6:4 nakon sat i deset minuta igre. U prvom setu Roddick je nakon jednog breaka došao do ključne prednosti s kojom je uzeo set, u drugom setu je bio prisiljen braniti svoj servis jer je Francuz poboljšao svoju igru, ali je Roddick ipak uspio sačuvati servis, još jednom breaknuti Simona i uzeti pobjedu koja ga vodi u četvrto kolo.

Tamo će se Roddick susresti sa Španjolcem Davidom Ferrerom koji je u dva seta bio bolji od Talijana Bolellija. Iako je Bolelli dobro otvorio ovaj turnir i u drugom kolu svladao Rusa Tursunova, protiv raspoloženog Španjolca jednostavno nije mogao. Prvi set je bio vrlo izjednačen te je odlučen tek u tie - breaku kojim je dominirao Ferrer koji nije prepustio niti jedan poen Talijanu. Drugi set donio je tri breaka Španjolca koji je sa konačnih 7:6, 6:2 upisao vrijednu pobjedu.

Peti nositelj, Čileanac Fernando Gonzalez, nije se dobro proveo u meču trećeg kola gdje ga je nakon nešto manje od dva sata igre porazio Francuz Paul - Henri Mathieu. U prvom setu je Mathieu pokazao solidnu igru, dva puta je oduzeo servis Čileancu što mu je bilo dovoljno da uzme set rezultatom 6:3. U drugom setu probudio se i Gonzalez koji je uspio sačuvati sve svoje servise i dovesti do tie - breaka gdje je uspješniji ipak bio Mathieu.

Čini se kako je mladi Argentinac Juan Del Potro prava senzacija ovog turnira. Nakon što je u drugom kolu na tribine ispratio Cipranina Baghdatisa, u trećem kolu svladao je 16. nositelja, Rusa Južnjija. Ovaj meč je bio jedan od najlošijih koje je Južnji odigrao u posljednje vrijeme, a iako se rezultat možda čini neizvjestan, dovoljno je reći da je Rus napravio 40 neforsiranih pogrešaka koje je Del Potro itekako znao iskoristiti.

U prvom setu Argentinac je slavio nakon tie - breaka, u drugom mu je bilo dovoljno jednom oduzeti servis Rusu da se plasira u četvrto kolo turnira gdje ga čeka drugi nositelj Rafael Nadal. Španjolac sinoć nije izlazio na teren, Belgijanac Rochus mu je zbog ozljede noge predao meč bez borbe.

I Britanac Andy Murray imao je uspješan dan na turniru, nakon samo 62 minute igre porazio je američkog "lucky losera" Roberta Kendricka sa 6:3, 6:1. Njegov vršnjak, Srbin Novak Đoković, također je upisao pobjedu, nakon nešto više od sat vremena igre porazio je Francuza Michaela Llodru rezultatom 6:4, 6:1.

Odigrani su i zaostali mečevi drugog kola koji su bili prekinuti zbog kiše. Naš Ivan Ljubičić je saznao svog protivnika u trećem kolu, to će biti Francuz Santoro koji je u dva seta bio bolji od Španjolca Carlosa Moye. U prvom, izjednačenom setu nakon tie - breaka slavio je Francuz, u drugom je tri puta oduzeo servis Španjolcu i neočekivano se plasirao u treće kolo turnira što su vrlo dobre vijesti za našeg Ljubu kojemu je Moya predstavljao veću prijetnju od Santoroa.

Četvrti nositelj Nikolaj Davidenko također je bio uspješan u meču drugog kola gdje je nakon samo 55 minuta igre svladao Nijemca Simona Greula. U prvom setu koji je završio rezultatom 6:4, Rus je jednom oduzeo servis Nijemcu, a u drugom setu je Davidenko iskoristio četiri od pet break prilika i sa konačnih 6:4, 6:0 upisao pobjedu koja ga vodi u treće kolo turnira gdje ga čeka američki kvalifikant Amer Delic koji je izbacio 31. nositelja, Argentinca Josea Acasusa.

Pobjede su upisali i šesti nositelj Tommy Robredo koji je u dva seta bio bolji od Amerikanca Kima te njegov sunarodnjak, 26. nositelj Nicolas Almagro koji je svladao Talijana Staracea i plasirao se u treće kolo gdje će imati težak zadatak protiv svjetskog broja jedan, Rogera Federera.

ATP Masters Series Miami, 25.3.2007.: Roddick (SAD, 3) - Simon (Francuska) 6:4, 6:4, Ferrer (Španjolska, 13) - Bolelli (Italija) 7:6, 6:2, Mathieu (Francuska) - Gonzalez (Čile, 5) 6:3, 7:6, Del Potro (Argentina) - Južnji (Rusija, 16) 7:6, 6:4, Murray (Velika Britanija, 12) - Kendrick (SAD) 6:3, 6:1, Đoković (Srbija, 10) - Llodra (Francuska) 6:4, 6:1, Santoro (Francuska) - Moya (Španjolska, 27) 7:6, 6:2, Davidenko (Rusija, 4) - Greul (Njemačka) 6:4, 6:0, Robredo (Španjolska, 6) - Kim (SAD) 6:2, 6:4, Delic (SAD) - Acasuso (Argentina, 31) 6:0, 6:3, Almagro (Španjolska, 26) - Starace (Italija) 7:6, 6:3, Štepanek (Češka, 24) - Gaudio (Argentina) 6:3, 6:2, Lopez (Španjolska) - Serra (Francuska) 7:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!