Tenis

Canas zakazao "susret iz snova"

Ivana Spahija • utorak, 27.03.2007.

Odigrani su i preostali mečevi trećeg kola Masters Series turnira u Miamiju. Pothvat dana sigurno pripada američkom kvalifikantu Ameru Delicu koji je iz turnira izbacio četvrtog nositelja Davidenka, a Roger Federer pomalo priprema osvetu za "krvnika" iz Indian Wellsa...

Prvi nositelj i glavni favorit turnira, Roger Federer, u trećem kolu porazio je Španjolca Nicolasa Almagra nakon sat i dvadeset minuta igre. U prvom setu snage su bile jednako raspodijeljene, s time da je Federer napravio ključni break i uzeo set rezultatom 7:5. U drugom setu nije bilo tako neizvjesno, Federer je iskoristio dvije break prilike i upisao pobjedu koja ga vodi u osminu finala.

Taj meč će biti zanimljiv zbog toga što ga u osmini finala čeka "krvnik" iz Indian Wellsa, Argentinac Guillermo Canas. Odlični argentinski kvalifikant je u sinoćnjem meču svladao 15. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta. Prvi set donio je izjednačenje koje je rezultiralo tie - breakom u kojem je uspješniji bio Argentinac. Gasquet je bolje krenuo u drugom setu, Canas je svih šest puta branio svoj servis, ali ni to ga nije omelo da dva puta napravi break i uzme set, a tako i meč, rezultatom 7:6, 6:3.

Canasu će ovo biti četvrti put da igra protiv najboljeg tenisača svijeta, u prethodna tri meča dvaput je slavio Canas, jednom je pobjedu uzeo Federer. Zanimljivo je i to da Federera, otkad je postao vodeći tenisač svijeta, nikad nije dvaput porazio isti igrač, osim Rafaela Nadala. Hoće li tako ostati i dalje, vidjet ćemo uskoro.

Nikolaj Davidenko, četvrti nositelj turnira i favorit u meču protiv kvalifikanta Delica, doživio je više nego neugodan poraz u trećem kolu turnira. Davidenko je već u prvom gemu oduzeo servis Amerikancu, imao je vodstvo od 5:4 i servis za set, ali Delic mu je oduzeo taj odlučujući servis i doveo set do tie - breaka gdje je slavio sa 7:5. Drugi set donio je lošu igru Rusa koji je dvaput izgubio svoj servis, a Delic se plasirao u osminu finala gdje ga čeka Argentinac Juan Ignacio Chela koji je svladao 14. nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.

Od turnira se oprostio i 11. nositelj David Nalbandian kojega je u sinoćnjem meču porazio Finac Jarkko Nieminen. Iako je Nalbandian pokazao solidnu igru, napravio je previše pogrešaka i iskoristio tek tri od 11 break prilika koje su mu se pružile što mu nije bilo dovoljno da uzme pobjedu Fincu. Nieminen je jednim breakom u prvom setu došao do 6:4, u drugom je igra stagnirala do 5:5 kada se izjednačenje pri 40:40 rješavalo čak 15 minuta, što je slomilo Nalbandiana. Nieminen je taj set uzeo nakon tie - breaka, a u osmini finala će se suprostaviti našemu Ivanu Ljubičiću.

Španjolac Tommy Robredo, postavljen za šestog nositelja na turniru, svladao je Nijemca Floriana Mayera s dva puta po 6:4. Iako je susret bolje otvorio Nijemac koji zahvaljujući jednom breaku bio u prilici uzeti set, Robredo se probudio pred sam kraj seta, dva puta je oduzeo servis Mayeru i slavio sa 6:4. U drugom setu nije bilo toliko uzbudljivo, Nijemac je pao u igri, Robredo je sačuvao sve svoje servise i jednim ključnim breakom došao do pobjede vrijedne osmine finala.

Pobjedu je upisao i Čeh Radek Štepanek koji je nakon sat i deset minuta igre svladao Kolumbijca Alejandra Fallu. U prvom setu Štepanek je nakon dva breaka slavio sa 6:3, u drugom setu je također dva puta oduzeo servis Kolumbijcu i sa konačnih 6:3, 6:2 upisao pobjedu za osminu finala gdje će igrati protiv Robreda.

ATP Masters Series Miami, treće kolo: Federer (Švicarska, 1) - Almagro (Španjolska, 26) 7:5, 6:3, Canas (Argentina) - Gasquet (Francuska, 15) 7:6, 6:3, Delic (SAD) - Davidenko (Rusija, 4) 7:6, 6:3, Chela (Argentina) - Berdych (Češka, 14) 6:4, 7:6, Nieminen (Finska, 20) - Nalbandian (Argentina, 11) 6:4, 7:6, Robredo (Španjolska, 6) - Mayer (Njemačka) 6:4, 6:4, Štepanek (Češka) - Falla (Kolumbija) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!