Tenis

Federeru, zar opet?

Ivana Spahija • srijeda, 28.03.2007.

Odigrani su svi mečevi osmine finala Masters Series turnira u Miamiju. Svi favoriti dobro su "odradili" svoj dio posla i plasirali se u četvrtfinale. Jedino je zapeo Roger Federer, koji ponovno nije pronašao način za ukrotiti igru odličnog Argentinca Canasa...

Gotovo dva sata i 40 minuta Federer i Canas su se mučili na terenu u vrlo izjednačenom meču u kojem je argentinski kvalifikant pokazao da njegova prošlotjedna pobjeda iz Indian Wellsa nad prvim tenisačem svijeta nije bila slučajna. U prvom setu Canas je pri vodstvu od 2:1 oduzeo servis Federeru i poveo sa 3:1. Ipak, Švicarac mu je oduzeo ključni servis pri vodstvu Argentinca od 5:4, doveo do tie - breaka gdje je dominirao Canas koji je uzeo set.

U drugom setu vratio se Federer, imao je čak devet prilika za break, iskoristio je dvije, što mu je bilo dovoljno da sa 6:2 uzme drugi set i vrati meč u neizvjesnost. Odmah u otvaranju trećeg seta Švicarac je oduzeo servis Canasu, poveo je sa 2:0 i bio u prilici ponovno napraviti break i tako riješiti meč, ali Argentinac, iako je bio na rubu snaga, uspio se vratiti i obraniti taj odlučujući servis. Nakon toga je oduzeo servis Federeru i opet doveo do tie - breaka gdje je pri vodstvu od 5:4 uspio slomiti Švicarca i uzeti konačnu pobjedu.

Argentinac će se u četvrtfinalu susresti sa šestim nositeljem Tommyjem Robredom koji je u tri seta bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka. Robredo je iz vrlo izjednačenog meča, u kojem su se igrala čak dva tie - breaka, izišao kao pobjednik, a ovo mu je prvi put da se uspio plasirati u četvrtfinale Miamija na kojem nastupa već četvrti put.

Britanac Andy Murray plasirao se u četvrtfinale turnira pobjedom nad Francuzom Paul - Henri Mathieuom nakon dva sata i deset minuta igre. Prvi set je nakon tie - breaka pripao Francuzu koji je u drugom setu vodio sa 5:3 i imao dvije meč lopte koje nije iskoristio. Murray se vratio u meč, uzeo taj set rezultatom 7:5 i nakon jednog breaka u odlučujućem setu upisao pobjedu vrijednu četvrtfinala.

Tamo će se susresti sa trećim nositeljem, Amerikancem Andyjem Roddickom, koji je u meču osmine finala svladao Španjolca Davida Ferrera nakon sat i trideset minuta igre. Ferrer je meč otvorio dobro, oduzeo je servis Roddicku i bio u prilici uzeti i set, međutim, Roddick se pri kraju seta vratio, dva puta je breaknuo Španjolca i uzeo set rezultatom 7:5. Drugi set nije bio tako neizvjestan, Ferrer je pao u igri, Roddick je to iskoristio i jednim oduzimanjem servisa Španjolcu došao do konačne pobjede.

Drugi nositelj, Španjolac Rafael Nadal, bez većih se problema plasirao u četvrtfinale svladavši 18 - godišnjeg Argentinca Juana Del Potra. Iako je Argentinac pokazao dobru igru na ovom turniru, protiv drugog nositelja jednostavno nije mogao, Nadal je nakon sat i trideset minuta igre uzeo pobjedu. Prvi set je donio odličnu igru Španjolca koji je nakon tri iskorištena breaka uzeo set rezultatom 6:0. U drugom set je pojačao Del Potro, ali Nadal mu je jednom oduzeo servis što mu je bilo dovoljno da upiše pobjedu.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, koji je u meču osmine finala svladao Španjolca Feliciana Lopeza. Đoković je u prvom setu čak četiri puta oduezo servis Lopezu i uzeo set bez izgubljenog gema, u drugom setu otpor Španjolca nije bio dovoljan za preokret, pa je Đoković zasluženo slavio sa 6:0, 6:3.

Argentinac Juan Ignacio Chela prekinuo je odličan niz američkog kvalifikanta Amera Delica svladavši ga u osmini finala rezultatom 6:3, 6:2. Chela je potpuno dominirao u meču koji je trajao sat i 20 minuta, a u četvrtfinalu će se suprostaviti našem Ivanu Ljubičiću

ATP Masters Series Miami, osmina finala: Canas (Argentina) - Federer (Švicarska, 1) 7:6, 2:6, 7:6, Nadal (Španjolska, 2) - Del Potro (Argentina) 6:0, 6:4, Roddick (SAD, 3) - Ferrer (Španjolska) 7:5, 6:3, Đoković (Srbija, 10) - Lopez (Španjolska) 6:0, 6:3, Chela (Argentina) - Delic (SAD) 6:3, 6:2, Robredo (Španjolska, 6) - Štepanek (Češka) 7:6, 5:7. 7:6, Murray (Velika Britanija, 12) - Mathieu (Francuska) 2:6, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!