Tenis

Nadal nastradao u "bitki vršnjaka"

Ivana Spahija • četvrtak, 29.03.2007.

Odigrana su dva četvrtfinalna meča Masters Series turnira u Miamiju. U oba meča dogodila su se iznenađenja, Srbin Novak Đoković porazio je drugog nositelja Rafaela Nadala, a Andy Roddick je zbog ozljede predao meč imenjaku Murrayju...

Đoković se tako osvetio Nadalu za poraz u prošlotjednom finalu Indian Wellsa, gdje je Nadal uvjerljivo svladao mladog Srbina. U ovom meču je bilo drugačije, Đoković je dobrom igrom nakon sat i 35 minuta igre sa 6:3, 6:4 ispratio Španjolca na tribine. U prvom setu je bolje krenuo Srbin koji je breakom došao do značajne prednosti s kojom je odmah mogao uzeti i set. Međutim, Nadal se vratio, oduzeo je servis Đokoviću i ozbiljno zaprijetio njegovim idućim servisima. Đoković se uspio obraniti, još jednom je oduzeo servis Nadalu i uzeo set rezultatom 6:3.

Drugi set je bolje otvorio Nadal koji je tražio svoj povratak u meč i koji je imao čak četiri prilike oduzeti Đokoviću servis, ali nije iskoristio nijednu. Ni Đoković nije mirovao, oduzeo je servis Španjolcu i mirno došao do vodstva od 5:4 i servisa za meč kada se probudio Nadal koji je imao četiri break lopte u tom gemu. Ponovno nije iskoristio nijednu, što je Đokoviću bilo dovoljno da sa konačnih 6:3, 6:4 upiše pobjedu vrijednu polufinala.

Tamo će se susresti s još jednim vršnjakom, Britancem Andyjem Murrayjem, koji se nije puno namučio u svom meču protiv trećeg nositelja, Andyja Roddicka. Nakon osam odigranih gemova Roddick je Britancu predao meč zbog ozljede noge. Inače, meč je bolje otvorio Amerikanac koji je do 2:2 prijetio Murrayju koji se i nije baš najbolje snalazio na terenu. Tada je Roddick osjetio bol u nozi, pozvao je fizioterapeuta s kojim se povukao u svlačionicu te se nakon nekoliko minuta ponovno vratio na teren. Odmah nakon toga je izgubio svoj servis, Murray je poveo sa 5:3 pa je Roddick odlučio predati mu meč. Mladom Britancu nedostaje još jedna pobjeda da se nađe među Top 10 igrača na ATP - u.

Pridodajmo i to da naš Ivan Ljubičić večeras igra svoj četvrtfinalni meč protiv Argentinca Juana Ignacija Chele koji bi trebao započeti oko 21 sat po našem vremenu. U posljednjem meču četvrtfinala susrest će se Tommy Robredo i Guillermo Canas.

ATP Masters Series Miami, četvrtfinale: Đoković (Srbija, 10) - Nadal (Španjolska, 2) 6:3, 6:4, Murray (Velika Britanija, 12) - Roddick (SAD, 3) 5:3, predaja Roddicka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!