Vodeni sportovi

Phelps pogurnuo Lenton do svjetskog rekorda

Maja Giljanović • utorak, 03.04.2007.

Veličanstveno SP je netom završeno, ali plivačka uzbuđenja se nastavljaju. Australka Libby Lenton je, naime, postavila novi svjetski rekord na 100 metara slobodno...

Osmerostruka svjetska prvakinja (pet zlata u Melbourneu - 50 i 100 slobodno, 100 delfin te štafeta 4x100 slobodno i 4x100 mješovito) je na Dvoboju u bazenu između ljutih rivala Australije i SAD-a koji se svake godine još od 1920-ih i Johnnyja Weissmüllera održava u Sydneyju, isplivala po prvi put u povijesti vrijeme ispod 53 sekunde.

52.99 je za 37 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda koji je od EP u Budimpešti 2006. bio u vlasništvu Njemice Britte Steffen, a nedoumice o eventualnom FINA-inom nepriznavanju rezultata je otklonio Plivački savez Australije.

Upitan je, pak, bio zbog Phelpsova doprinosa jer upravo je sedmerostruki zlatni iz Melbournea s respektabilnih 48.72 u izravnom jedan-na-jedan duelu u sklopu mješovite 4x100 štafete povukao 21-godišnjakinju te joj omogućio najveći mogući izazov.

"Ovo je nevjerojatno. Do kraja ću života pamtiti da sam se utrkivala protiv Michaela Phelpsa. Svjetski rekord je tek dobrošao bonus", uzbuđeno je poslije utrke izjavila prva dama svjetskog plivanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!