Rukomet

Liga prvaka u brojkama

Ivana Strahija • nedjelja, 29.04.2007.

I dok čekamo na finalni okršaj najboljih europskih klubova u posljednjoj utakmici Lige prvaka, donosimo vam nekoliko zanimljivih statističkih podatka vezanih uz to prestižno rukometno natjecanje...

Prvo i osnovno, ovo je dosad jedino finale u kojem se susreću dva njemačka kluba. Kako bi došli do finala, oba su kluba morala proputovati 19.106 kilometara, što svakako nije malo. Stoga im godi igrati finale 'kod kuće', što posebice pogoduje gledateljstvu.

Naime, u Njemačkoj je prvu utakmicu finala pratilo 670 tisuća gledatelja preko Eurosporta, dok će današnju utakmicu prenositi čak 21 televizijski kanal. Za to će televizijski snimatelji i montažeri u produkciji koristiti 12 kamera i 10 kilometara kablova.

Od ostalih zanimljivih brojki vezanih uz Ligu prvaka, spomenimo 126, ukupni broj utakmica odigranih u ovoj sezoni Lige, 7446, broj postignutih pogodaka, kao i 378 tisuća, što je broj gledatelja koji je dosad pratio nastupe natjecatelja u utakmicama Lige prvaka.

Suci Lige su dosad izdali 767 opomena igračima, 1262 dvominutna isključenja, 44 diskvalifikacije i 24 direktne diskvalifikacije, 59 upozorenja trenerima i pet dvominutnih isključenja za iste.

Uživajte u današnjoj utakmici Kiela i Flensburga, a detaljni vas izvještaj odmah po završetku susreta očekuje na Sportnetu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!