Nogomet

Blatter spreman na sve

Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.04.2007.

Predsjednik Fife Sepp Blatter potvrdio je da je Svjetska nogometna organizacija spremna oduzeti Južnoj Africi domaćinstvo SP 2010. godine ukoliko se pokaže nespremnom realizirati najavljene projekte u razumnom roku...

Sve su glasnija, naime, nagađanja da je povijesno, prvo SP na afričkom kontintentu u opasnosti jer gradnja odnosno temeljita obnova 10 stadiona osjetno kasni za predviđenim rokovima. Usprkos prošlotjednim uvjeravanjima predsjednika države Thaba Mbekija da "sve teče po planu i programu" te da će se "Južnoafrikanci pokazati najboljim organiziratorima u povijesti", Blatter u rukavu drži rezervne destinacije.

U prvom redu je to Otok iako se FA (Engleski nogometni savez) pravi Englezima; glasnogovornik se, naime, oglasio riječima da "po njihovim saznanjima radovi teku po planu" (dodavši onako preko volje, doduše, da engleskoj infrastrukturi praktički ni ne trebaju dorade te bi bili spremni ugostiti najbolje svjetske reprezentcije doslovce sutra).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Spremni ugostiti SP su također i Meksikanci, Australci, Japanci, Španjolci, a ni Amerikanci se ne bi bunili ponoviti 1994.

Blatter je spreman, ali teško je zamisliti da bi do tako drastične odluke moglo uistinu stići. Kako sam kaže, i Nijemcima bi prošlog ljeta u slučaju nepredviđenog razvoja događaja, primjerice prirodne katastrofe i sl. prvenstvo bilo oduzeto tako da postojanje rezervnog plana ne bi trebalo shvaćati doslovno kao svojevrsno zazivanje vraga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!