Zimski sportovi

Austrijanac trener u hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji

Sportnet • utorak, 24.04.2007.

U cilju stvaranja što boljih uvjeta treninga i pripreme naših natjecatelja i u skladu sa planovima Hrvatskog skijaškog saveza za trenera B reprezentacije izabran je Walter Hubman, vrlo poznati austrijski trener brzih disciplina...

Iskusan i vrlo ugledan u svijetu skijaškog sporta Hubman će sigurno pomoći razvoju naših B reprezentativaca Natka Zrnčića - Dima, Tina Širokog te Ivana Ratkića u postizanju što boljih rezultata u brzim disciplinama, veleslalomu, superveleslalomu i spustu.

U svom dosadašnjem radu Walter Hubman je trenirao poznata imena skijaškog sporta poput Renate Götschl, Alexandre Meissnitzer, Michaele Dorfmeister, Hermanna Maiera, Stefana Eberhartera, Andreasa Schifferera, Fritza Strobla...

Peter Pen ostaje pomoćni trener za superveleslalom i spust i testni vozač, dakle na istom mjestu u ekipi kao i do sada, s time da će se sada znatno više moći posvetiti testiranju i skijama Ivice Kostelića.

Unatoč tome što je u austrijskom timu mogao biti koordinator za mlade Hubman je prihvatio izazov te potpisao ugovor s Hrvatskim skijaškim savezom na jednu godinu, plus još dvije prema dogovoru, odnosno za ciklus do Olimpijskih igara u Vancouveru. Miran čovjek, ali i veliki stručnjak sigurno će pripomoći što boljem razvoju naših mladih skijaških nada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!