Nogomet

Verbalna predigra Mourinha i Beniteza

Marin Vuković • srijeda, 25.04.2007.

Završnica je sezone, sva "oružja" su dozvoljena. U tom stilu nastavio je trener Chelseaja Jose Mourinho, koji je nakon otrovnih strelica upućenih prema sucima i Manchester Unitedu, ovaj put za svoju metu uzeo večerašnjeg protivnika u Ligi prvaka. No, nije mu ostao dužan niti trener Liverpoola Rafael Benitez...

Jose Mourinho je uoči večerašnjeg susreta s Liverpoolom komentirao probleme koje ima s momčadi, te novinarima servirao još jednu poslasticu poslavši provokativnu izjavu na adresu Anfielda. "Nedostaju nam četiri važna igrača za večerašnju utakmicu, ali još jedan čimbenik može igrati vrlo važnu ulogu, a to su žuti kartoni", rekao je Mourinho.

"Liverpool nema žutih kartona. Imali su čak priliku očistiti ih u susretu s PSV-om, što je Dirk Kuyt i napravio zaradivši treći žuti karton u posljednjoj minuti prve utakmice. Tako je suspenziju mogao odraditi u uzvratu i za ostatak je natjecanja ponovno čist."

"S druge strane, mi nismo imali takvu priliku", nastavio je trener Chelseaja. "Bili smo u grupi s Werderom i Barcelonom, imali dvije teške utakmice s Portom i dvije s Valencijom, sada nam je suspendiran Essien i imamo puno igrača s po dva žuta kartona."

"Uopće me ne bi začudilo kada bi Liverpoolovi igrači večeras 90 minuta pokušavali isprovocirati Drogbu da zaradi treći žuti karton i suspenziju u uzvratu", uputio je prvu otrovnu strelicu Mourinho.

"Ako me pitate tko je favorit, onda moram reći da je to Liverpool. Mi smo u 2007. godini igrali 27 utakmica, a Liverpoool tri ili četiri, nastavio je u sarkastičnom tonu. "Ako niste veliki klub, izaberete jedno natjecanje i u njemu date sve od sebe, ali zaboravite na druga natjecanja. Veliki klubovi kao mi ne mogu si to priuštiti. Mi moramo dati svoj maksimum u svim natjecanjima i riskirati da osvojimo sve ili ništa. Ili gotovo ništa, jer smo osvojili već Carling Cup".

Trener Liverpoola Rafael Benitez možda je trebao neko vrijeme da se navikne na način razgovora u Premiershipu i Mourinhove "ispade", ali u posljednje mu vrijeme ne želi ostati dužan. "Uopće mi nije palo na pamet da bismo provocirali žuti karton, ali Mourinhu možda i jest jer su upravo to oni napravili Xabiju Alonsu prije dvije godine."

"Imam potpuno povjerenje u Markusa Merka, on je vrlo dobar sudac", dodao je Benitez, osvrnuvši se i na Chelseajeve probleme s ozljedama. "Od Mourinha sam saznao mnoge stvari koje nisam znao, poput toga da Chelsea ima problema s ozljedama, ali imamo ih i mi. Kaže da su umorni i da mi igramo manje važnih utakmica? Potrošili su mnogo novca proteklih godina, valjda bi trebali imati veliku momčad."

"Mi idemo na Stamford Bridge pobijediti", odlučan je Benitez. "Učinili smo to protiv Barcelone i PSV-a. Ovu utakmicu nećemo gledati kao utakmicu Premiershipa, već kao europsku utakmicu, a u takvima pobjeđujemo i kod kuće i u gostima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!