Nogomet

Jose zadovoljan, Rafa se nada

Marin Vuković • četvrtak, 26.04.2007.

Prvi susret polufinala Lige prvaka otišao je na stranu Chelseaja, ali minimalna pobjeda na Stamford Bridgeu ne jamči prolaz u finale. Jose Mourinho zadovoljan je predstavom svojih igrača, ali i ljut zbog nedosuđena jedanaesterca, a Rafael Benitez vjeruje da Liverpool u drugoj utakmici može pružiti daleko bolju igru...

U usporedbi s izjavama prije utakmice na Stamford Bridgeu, tiskovne konferencije obojice trenera nakon sinoćnje utakmice bile su neuobičajeno mirne. Bez provokativnih izjava, obojica su trenera analizirali utakmicu te poneku sudačku odluku.

"Zadovoljan sam svojim igračima, kazao je Mourinho. "Naša igra u prvom dijelu bila je sjajna i imali smo pet ili šest prilika za pogodak. U drugom je dijelu Liverpool više napadao i imao odličnu priliku kada nas je spasio Čech. Bio sam pomalo razočaran jer smo pogodak postigli tek iz šeste prigode, a u nastavku utakmice znali smo da će Liverpool igrati visokim loptama na Croucha, kojeg je teško zaustaviti."

Portugalac nije bio zadovoljan sudačkom odlukom nakon igranja rukom Alvara Arbeloe, iako su ponovljene snimke pokazale da jedanaesterac nije postojao budući da je Španjolac rukom igrao izvan kaznenog prostora gostiju. "Zaista ne razumijem zašto se ne sude jedanaesterci u našu korist kada su tako čisti kao ovaj", ljutit je bio Mourinho. "Mislim da nitko ne može reći da nije bio jedanaesterac, ali to se stalno ponavlja."

Benitez nije bio zadovoljan onime što je njegova momčad prikazala u prvih 45 minuta, zbog čega je veći dio poluvremena proveo na nogama uz aut liniju, pokušavajući posložiti momčad. "Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, olako smo predavali loptu i previše griješili", procijenio je Rafa.

"U drugom poluvremenu bili smo bolji, dok je Chelsea igrao na kontranapade. Znamo da su u tome dobri i moramo biti oprezni i u drugoj utakmici. I u Premiershipu smo znali sačuvati našu mrežu protiv njih, pa mislim da to možemo i ponoviti u drugoj utakmici."

"Igramo protiv sjajne momčadi koja jako dobro odigrava kontranapade i to će nam biti otežavajuća okolnost. Međutim, pobijedili smo 2:0 u siječnju i to je najbolja poruka mojim igračima pred uzvrat, dodao je Benitez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!