Vodeni sportovi

Lenton ostala praznih rukava

Maja Giljanović • četvrtak, 26.04.2007.

FINA (Svjetska plivačka federacija) donijela je razočaravajuću odluku kojom je tri tjedna nakon postavljanja, vjerovali smo, svjetskog rekorda Libby Lenton zakinuta za novo najbolje svjetsko vrijeme na 100 metara slobodno...

U sklopu prošlomjesečog Dvoboja u bazenu između reprezentacija Australije te SAD-a u Sydneyju, 22-godišnja je Australka plivajući 4x100 metara slobodno štafetu rame uz rame s Michael Phelpsom isplivala za 0.31 sekundu brže vrijeme (52.99) od aktualnog rekorda u vlasništvu Njemice Britte Steffen (postavljenog lani na EP u Budimpešti).

Valjanost rezultata je od samog starta bila upitna jer natjecanje nije na popisu FINA-inih službenih, a mnogi su smatrali i da je Amerikanac poslužio kao svojevrsni zec. Svemu usprkos Australski plivački savez je smatrao da će rezultat peterostruke zlatne sa SP u Melbourneu jamačno biti priznat. Direktor Saveza Tasker naposljetku je izjavio: "Iznimno smo razočarani donesenom odlukom jer se radilo o uistinu nevjerojatnom rezultatu, ali smo jednako tako uvjereni da će Libby motivirati još više kako bi što prije vartila svjetski rekord u Australiju". Lenton je, naime, dvaput ranije bila svjetska rekorderka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!