Zimski sportovi

Sebastien Amiezovo zbogom skijanju

Maja Giljanović • petak, 13.04.2007.

Francuski slalomaš Sebastien Amiez izmučen brojnim ozljedama odlučio se na kraj skijaške karijere...

34-godišnjaka koji je do rezultata karijere stigao na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine gdje je osvojio srebrno odličje (iza sunarodnjaka Vidala), na koncu je glave došla teška ozljeda oka. Odsutnog s utrka Svjetskog kupa od prosinca 2005. te opetovanih povreda koljena, najnovija u nizu nesreća je Amieza snašla pri pokušaju vraćanja forme na Hinterstoderu u sklopu Europskog kupa.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

"Godine pomalo pritišću, mlađi nadiru, a ja uistinu nisam u posljednje vrijeme imao previše sreće. Sazrelo je vrijeme za oproštaj", sjetno je izjavio.

Dvaput prvak Francuske (1995. i 1999.) jednom je slavio u Svjetskom kupu - Veysonnaz 1996. godine, a ta jedna pobjeda (uz solidne plasmane u preostalih osam u sezoni 1995./96.) osigurala mu je naslov ukupnog pobjednika u poretku slalomaša (49 bodova ispred drugoplasiranog Tombe). Na Svjetskom je prvenstvu u Sestriereu 1997. osvojio također srebrnu medalju (iza Norvežanina Stiansena).

Svog logičnog nasljednika Amiez vidi u predvodniku novog vala francuskog slaloma 23-godišnjeg Jean-Baptiste Grangea (10. u poretku slalomaša ove sezone).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!