Rukomet

Hypo ispada iz Lige prvakinja

Ivana Strahija • subota, 21.04.2007.

Ekipa Hypa je u drugom krugu Lige prvakinja doduše uspješno nadoknadila zaostatak iz prvog okršaja s ruskom Ladom, no ukupnih 57:57 nije bilo dovoljno za Austrijanke da prođu u finale elitnog natjecanja...

U prvom dijelu susreta glavnu riječ na terenu vode Ruskinje, koje vrlo samouvjereno, neopterećene gostujućim parketom, mirno dolaze do 11:15 bez da su im domaće pružile prevelik otpor.

Ipak, do kraja prvog dijela domaće Rotis i Han uspijevaju smanjiti razliku na svega minus jedan. Drugo poluvrijeme započinje dominacijom Austrijanki, koje do 49. minute prelaze u vodstvo kod 25:24. Do kraja susreta Hypo igra odlično, igračice Lade popuštaju pod pritiskom i domaće dolaze do plus šest, koji nažalost nisu bili dovoljni za prolaz.

Gunnar Prokop, menadžer austrijske ekipe, mogao je tek izraziti svoje žaljenje za propuštenim: "Da smo igrali prvi dio kako smo pokazali u drugom, pobijedili bismo deset razlike. No, i u prvom smo meču mogli i trebali bolje, imali smo svega dva tri pogotka zaostatka pred sam kraj susreta, što smo profućkali prevelikom željom za pobijedom. Da smo čuvali tu razliku ne bismo se u uzvratu morali toliko mučiti. Izgleda da smo mi svoju zalihu sreće potrošili u četvrtfinalu protiv Aalborga.", kazao je Prokop.

Tako je Lada Togliatti novi finalist Lige prvakinja, a tko će se u osvajanju titule suprotstaviti ruskim rukometašicama saznat ćemo u nedjelju, nakon finalnog susreta Slagelsea i Gyorija.

Liga prvakinja, uzvratni susret polufinala:
Hypo Niederösterreich - HC "Lada Togliatti" 35:29 (15:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!