Rukomet

Rumunjke ostavile Trešnjevku bez odgovora

Vedran Stilin • subota, 21.04.2007.

Zagrebačka Trešnjevka nažalost nije uspjela proći u finale Challenge kupa jer je nakon poraza u prvom susretu poražena i u uzvratnom dvoboju igranom u Kutiji šibica…

Ekipa Borisa Dvoršeka odlučno je ušla u utakmicu želeći nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta protiv Cluja koji je na domaćem parketu upisao pobjedu 32:30. Početak je išao na mlin Trešnjevke koje u devetoj minuti stižu do prednost 4:2, da bi nekoliko trenutaka kasnije bilo 6:4.

Ipak, gošće su na krilima kapetanice Mihaele Senocico ubrzo okrenule rezultat u svoju korist te do kraja prvih 30 minuta ne ispuštaju vodstvo, što rezultira odlaskom na odmor 11:13.

To je bio znak za uzbunu u domaćoj ekipi jer je u prijevodu zaostatak bio četiri pogotka koji tjeraju Trešnjevku na nešto bržu igru u napadu početkom drugog dijela. Nažalost, to je dovelo do igre bez glave i repa što gošće brzim kontranapadima obilato iskorištavaju te u 45. minuti imaju sigurnih 24:18.

Domaća ekipa tada u potpunosti posustaje i bez pravog odgovora okončava utakmicu negativnim rezultatom 33:27 čime je Cluj izborio finale ovog natjecanja. Najbolja u pobjedničkom sastavu bila je već spomenuta Senocico s 13 pogodaka, dok je veliki obol pobjedi dala i vratarka Dogaru s 18 obrana.

Polufinale Challenge kupa, uzvratna utakmica:
RK Trešnjevka (Hrv) - Univ. Jolidon Cluj Napoca (Rum) 27:33 (11:13) (prva utakmica 30:32)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!