Automoto

Prvi ovogodišnji rally u – Međimurju

Ivana Strahija • petak, 20.04.2007.

Drugi po redu Međimurski rally, i prvi ove godine u Hrvatskoj, započeo je danas u cenztru Čakovca. Prvo je mjesto nakon dva brzinska ispita zauzeo Juraj Šebalj (suvozač Toni Klinc) u automobilu Mitsubishi Lancer Evo IX.

Osim speedwaya i kartinga, Međimurci se mogu pohvaliti i pravim rallyjom, koji se po drugi puta za redom održava u tom kraju. U organizaciji AK Delta iz Zagreba i lokalnog turističkog odredišta Toplica Sv. Martin u Čakovcu su danas održana dva od ukupno deset brzinskih ispita.

U prvom je brzinskom ispitu najbolji bio Siniša Stanišić (AK Astra) s vremenom 2:22:3, dok je odmah iza njega, s identičnim vremenom plasiran Slovenac Miha Rihtar (ARK LIZZY-EZ RACING). Nakon druge vožnje Juraj Šebalj (AK Sljeme) vrlo je uspješno nadoknadio svoj zaostatak i sa vremenom od 2:16:8 uspio izboriti prvo mjesto u ukupnom poretku.

Rallyju centrom Čakovca danas su pristupila 53 tima od prijavljenih 55 (nisu došli Dražen Ćurić - AMD Opatija i Matija Bizjak - AK Ajdovščina Motorsport), a nakon dvije vožnje na stazi je ostalo samo 48 timova. Naime, tri su vozila završila izlijetanjem sa staze dok su dva zbog tehničkih problema morala odustati.

Ljubitelji moto-sporta u Međimurju nestrpljivo očekuju sutrašnji dan, kad će se diljem Međimurja održati još osam trka, počevši od Prekope, prema Prhovcu, Okruglom Vrhu i na kraju samim Toplicama Sveti Martin.

Natjecanje se boduje za FIA Rally Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske u auto-rally športu i Državno prvenstvo Republike Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!