Košarka

Ambicije iste, mjesta samo dva

Branimir Korać • utorak, 24.04.2007.

Današnjim susretima prvog kola kreću kvalifikacije za popunu A-1 lige košarkaša za iduću sezonu. Šest klubova ulazi u kvalifikacije s istim ciljem osvajanja jednog od prva dva mjesta koja vode u viši rang natjecanja....

Dubrava kao posljednjeplasirana momčad A-1 lige te pet prvaka po skupinama u A-2 ligama bore se za ulazak u A-1 ligu iduće sezone. Kvalifikacije se odigravaju po liga sustavu, svatko sa svakim, a svi klubovi naglašavaju kako ne namjeravaju stati samo na ulasku u kvalifikacije već im je cilj plasman u A-1 ligu. Osim Dubrave tu su još prvak južne skupine Mislav, prvak zapadne skupine Crikvenica, prvak istočne Vrijednosnice OS Darda, prvak sjeverne Međimurje Vajda te prvak skupine centar Zabok Zaboky.

"Ne želimo samo stati na ulasku u kvalifikacije. Kada smo već tu, ambicija je naravno ulazak u A-1 ligu. Potkraj prvenstva pojačali smo se s Martinom Mihajlovićem koji je igrao dugo u Njemačkoj, a stigao nam je i Vunić iz Kvarnera 96. Nadam se da ćemo već protiv Međimurja startati pobjedom iako će biti teško", rekao nam je Ivan Šubat, tajnik KK Crikvenice. U zapadnoj skupini Crikvenica je premoćno uzela prvo mjesto sa svega dva poraza tijekom sezone. Osim Martina Mihajlovića tu su još i iskusni Mirko Ščekić te mladi reprezentativac Fran Pilepić.

Vezane vijesti

Prvi favorit za ulazak (ostanak) u A-1 ligu je Dubrava koja po imenima ima možda najjaču momčad. Dubrava je vrlo loše krenula u sezoni i to je glavni razlog puta u kvalifikacije. Kasnije je momčad pridruživanjem nekih iskusnijih igrača "proigrala", ali bilo je već kasno i status A-1 ligaša je privremeno izgubljen. Vodi ih Ivica Burić koji na raspolaganju ima dosta jaku ekipu predvođenu Darkom Krunićem, Borisom Gnjidićem, Filipom Bašljanom, Tomislavom Čuljakom, Domagojem Norcem, Martinom Previšićem i još nizom igrača na koje će se Burić moći osloniti.

Velike ambicije ne skrivaju niti Čakovčani. "Želimo u A-1 ligu. Imamo vrlo dobru momčad, uoči kvalifikacija pojačali smo se Juricom Smiljanićem (nekadašnji igrač Zrinjevca) i Mirom Vranićem (nekadašnji igrač Šibenika) koji su mjesec dana trenirali s momčadi i registrirali smo ih u samom finišu prijelaznog roka. Što se tiče startne utakmice s Crikvenicom, možemo reći - poraz imamo, neriješeno ne može biti, a mi idemo na pobjedu", kaže nam trener mlađih uzrasta i tajnik kluba Stanko Hajdinjak. Čakovčani su se prošetali sjevernom skupinom A-2 lige ubilježivši u 22 kola isto toliko pobjeda te prvi osiguravši prolaz u kvalifikacije za nastup u A-1 ligi. Osim Smiljanića i Vranića svakako treba istaknuti i Žunića, Šimunića, Zaspana, Đukića i Samca koji garantiraju širinu momčadi.

Nekako najtiše u kvalifikacije ulaze košarkaši Mislava iz Podstrane. "Ako nam se ukaže prilika za plasman na jedno od prva dva mjesta, svakako ćemo ju pokušati iskoristiti. Sigurno nas čeka vrlo težak posao, na samom kraju prvenstva u A-2 ligi pogodile su nas neke ozljede važnih igrača i ulazimo oslabljeni u kvalifikacije. Ulaskom u kvalifikacije, mi smo puno napravili. Protiv Dubrave već na startu nas čeka vrlo teška utakmica, ali optimisti smo. Ako želimo proći u A-1 ligu, moramo na svom terenu pobjeđivati, a vjerujem da uz pomoć vjernih navijača to i možemo", kaže član uprave Ivan Milković. U južnoj skupini A-2 lige Mislav je vođen perspektivnim trenerom Alenom Koludrovićem, bivšim igračem Dalvina i Alkara, zauzeo prvu poziciju sa svega jednim porazom tijekom sezone. U izravnom dvoboju za ulazak u kvalifikacije, Mislav je u samoj završnici prvenstva u odličnoj atmosferi svladao Pet Bunara iz Zadra te tako na najbolji način zaokružio sezonu. Lozančić, Lovrić, Žaper, Marin, Karakaš i ostatak društva neće se predavati ni u kvalifikacijama i pokušat će povećati broj dalmatinskih prvoligaša.

S naglašenim ambicijama u kvalifikacije ulaze i košarkaši Vrijednosnica OS iz Darde. Slavonci su u svojoj skupini A-2 lige tijekom sezone tek dva puta poraženi i ubilježili lak plasman na prvo mjesto. Čutuk, Šimić, Mucić, Katavić nosili su igru momčadi kroz A-2 ligu, a za kvalifikacije dodan im je i Marko Mandić, igrač prvoligaškog iskustva. Za svakog protivnika bit će iznimno neugodni, posebice na svom parketu gdje očekuju veliku podršku gledatelja. Najviše problema mogli bi imati pod koševima obzirom da izuzev iskusnog Mucića i nemaju pravog centra. U prvom kolu gostuju kod Zaboka i već ovaj susret mogao bi približno pokazati vrijednost ove ekipe.

"Za kvalifikacije se nismo posebno pojačavali obzirom da i nije bilo pravog prijelaznog roka i ulazimo s kadrom koji je iznio sezonu u A-2 ligi. Kažu da je naša skupina centar najjača skupina A-2 lige, tu su bivši prvoligaši Hermes Analitica i Maksimir, ove sezone vrlo dobar bio je i karlovački Šanac, stoga prvo mjesto u ovoj skupini za nas jako puno znači. Vjerujemo i da možemo do A-2 lige", rekao nam je tajnik kluba Tomislav Krčar. Igru Zaboka i u kvalifikacijama nosit će Lež, Prgomet, Baričević, Puljak, Peklarić, no dovoljno dugačka klupa im garantira borbu za jedno od prva dva mjesta.

Parovi prvog kola kvalifikacija za A-1 ligu:
Zabok Zaboky - Vrijednosnice OS Darda 19:00
Mislav - Dubrava 20:30
Međimurje Vajda - Crikvenica 20:30

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSkrolHKL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!