Košarka

Kambala bez Europskog prvenstva, Buford napušen

Branimir Korać • subota, 28.04.2007.

Latvijski reprezentativac Kaspars Kambala suspendiran je na 14 mjeseci zbog pozitivnog doping testa nakon susreta Eurolige koji je njegov Fenerbahce Ulker igrao 13. prosinca u Istanbulu protiv Arisa...

Uzorak A i uzorak B kod Kambale su bili pozitivni tako da je kazna bila neizbježna. Latvijski reprezentativac tako će propustiti Europsko prvenstvo u Španjolskoj, a suspendiran je od dana kada je doping kontrola provedena pa sve do 12. veljače 2008. godine.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U obrazloženju odluke stoji kako su u Kambalinom urinu pronađeni tragovi kokaina. Kambala je kokain u organizmu objasnio kao posljedice uzimanja tableta koje mu je prijatelj dao kao lijek protiv depresije. Naime u to vrijeme Kambalin brat bolovao je od slične bolesti kao i brat koji je preminuo prije tri godine i Kambala kao i njegova obitelj bili su vrlo zabrinuti i uplašeni da se ne dogodi najgore. Prijatelj mu je tako preporučio vrstu antidepresiva koje su u sebi imale i nedopuštene sastojke.

Osim Kambale suspenziju je zaradio i bivši igrač Maccabija Rodney Buford koji je nakon susreta protiv Cibone u Zagrebu bio pozitivan na kanabis. Buford je suspendiran na tri mjeseca, a već prvog svibnja suspenzija mu završava. Buford je priznao kako je konzumirao kanabis prije dolaska u Maccabi te kako je svjestan svoje pogreške i potpuno podržava antidopinški program.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!