Rukomet

Hamburgu pokal Kupa kupova

Ivana Strahija • nedjelja, 29.04.2007.

U Palacio de los Deportes, u španjolskom Leonu, pred 6000 gledatelja Nijemci su izgubili 33:37, no toliko željeni pehar ipak je otišao u njihove ruke. Španjolci su svakako mogli pobijediti s potrebnih +5, no prednost su nepovratno ispustili iz ruku u posljednjoj minuti susreta...

Za mladi HSV Hamburg danas je dan velikog slavlja, dan kad su u svoju vitrinu stavili teški pehar Kupa kupova. Doduše, Nijemci su se provukli za dlaku, spasio ih je odlično tajmiran pogodak Yoona, kao i veći broj postignutih pogodaka na gostujućem terenu.

Susret započinje vodstvom domaćina, koji pogocima razigranog Peralesa dolaze do 5:2 u sedmoj minuti. Ipak, gosti iz Hamburga namjerili su se na Španjolce i ne puštaju, pogađaju Hens i Gille, pa se razlika spušta na dva pogotka kod 6:4. Isključenjem Sirgudssona u 17. minuti gosti dobivaju dodatni prostor za napad, pa dolaze do prvog izjednačenja na 10:10 (pogodak Jansena u 21. minuti).

Do kraja prvog dijela Ademar se oporavlja i ponovno stiže do +3 kod 16:13.

U drugi dio gosti ulaze nešto slabije, pa Španjolci do +5 dolaze već u 33. minuti (pogodak Urdialesa). I opet se Nijemci dižu, pritišću i evo ih na 28:28 u 48. minuti. Ponovno Španjolci moraju naporno raditi da bi uspostavili prednost, vodstvo od dovoljnih +5 polazi im za rukom tek u 59. minuti, no Enterrios nakon propalog napada gostiju ne postiže toliko potrebni pogodak. Posljednji proboj prema mreži odrađuje gostujući Yoon i 17 sekundi pred kraj susreta zapečaćuje sudbinu Španjolaca, a svojim suigračima osigurava naslov.

Najviše je pogodaka na strani Ademar Leona postigao Moller (8), dok je u redovima HSV Hamburga dakako najbolji bio Yoon sa deset golova.

Kup pobjednika kupova, uzvratna utakmica:
Ademar Leon – HSV Hamburg 37:33 (16:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!