Nogomet

"Uhvaćeni smo na krivoj nozi"

Marin Vuković • četvrtak, 03.05.2007.

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson vidno razočaran nakon uvjerljivog poraza od Milana nije pokušavao opravdati loše izdanje svoje momčadi, a kao razloge teškog poraza navodi fizički spremniji Milan i lošu večer Cristiana Ronalda. Trener Milana Carlo Ancelotti izdanje svoje momčadi nazvao je jednostavno - savršenim...

Nitko još ove sezone nije nadigrao Manchester United kao što je to sinoć učinila momčad Milana. Tijekom cijelog susreta engleska je momčad djelovala inferiorno, bez prave prilike za pogodak i bez igre. Svjestan je toga nakon utakmice bio i Alex Ferguson i morao je priznati poraz i stisnuti ruku boljem suparniku.

"Najviše od svega boli činjenica da smo jeftino primili golove", rekao je Ferguson. "Bili su oštriji u dvobojima, brži na lopti i mislim da su zasluženo pobijedili. Cijelu utakmicu hvatali su nas na krivoj nozi i nije nam bilo lako. Da budem pošten, u cijeloj utakmici nismo stvorili priliku za pogodak."

Igrač od kojega se puno očekivalo, koji je na Old Traffordu bio jedan od najzapaženijih pojedinaca, sinoć je u potpunosti podbacio. Cristiano Ronaldo odigrao je možda i najlošiju utakmicu sezone, ali dio zasluga za to svakako pripada i milanskom veznom redu i obrani, posebno Gennaru Gattusu, koji su striktnim udvajanjem spriječili svaku mogućnost Ronaldovog prodora.

"Cristiano je imao razočaravajuću večer", procijenio je Sir Alex. "I on je toga svjestan, ali još je mlad i u ovakvim utakmicama može vidjeti profesionalizam i iskustvo jednog Milana. To će mu koristiti jer može vidjeti u kojem se smjeru treba razvijati."

Nije Ronaldo bio jedini igrač koji je podbacio. Neprimjetan je bio i Wayne Rooney, daleko ispod svojih mogućnosti odigrali su i ključni igrači veznog reda Paul Scholes i Ryan Giggs, dok je obrambeni red s nedovoljno oporavljenim Nemanjom Vidićem na trenutke izgledao smiješno. Ferguson osim lošeg izdanja svojih igrača smatra da je Milan imao i fizički spremniju i odmorniju momčad.

"Bili su bolje pripremljeni od nas. Imali su priliku odmoriti neke igrače tijekom vikenda i to je stvorilo razliku." Usprkos svemu, Manchesterov trener smatra da će se njegova momčad oporaviti do subotnjeg gradskog derbija protiv Manchester Cityja, kada United ima priliku osigurati naslov prvaka Engleske. "Moramo zaboraviti na razočaranje, to nam je i prije uspijevalo i mislim da ćemo u tome uspjeti i u subotu. Možemo osvojiti titulu i moramo se oporaviti na najbolji mogući način", dodao je.

Trener Milana Carlo Ancelotti ni sam nije mogao vjerovati kakvu je utakmicu odigrala njegova momčad. "Niti jedan trener ne može zamisliti utakmicu kao što je ova. Igrali smo savršeni nogomet", rekao je. "Ovo je kao san. Manchester United je jaka momčad, ali mi smo i u prvoj utakmici pokazali da možemo pobijediti i to nam je dalo snage da odigramo ovako dobro danas."

U finalu Lige prvaka, kao i prije dvije godine, očekuje ih Liverpool. Reprizu finala u Istanbulu vjerojatno nećemo vidjeti. Šest golova, povratak Liverpoola nakon 0:3, to su ipak situacije kakve se rijetko ponavljaju, posebno u Ligi prvaka. Ancelotti očekuje odličnu utakmicu: "Sad nam slijedi Liverpool. To je još jedan sjajan izazov za nas. Liverpool nije tako jaka momčad kao Manchester United, ali su fizički snažniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!