Nogomet

Ni ulaznicu više

Zoran Zdelar • petak, 11.05.2007.

Čelnici Liverpoola bili su prilično nezadovoljni kad im je priopćeno da će za finale Lige prvaka u Ateni na raspolaganju imati 17.000 ulaznica. Zatražili su od Uefe veći broj ulaznica, no danas su primili negativan odgovor…

Vjerojatno ne postoji navijač Liverpoola ili Milana koji ne bi želio prisustvovati najvećoj utakmici sezone, finalu Lige prvaka. Mnogima je puno značajnije to prestižno europsko klupsko natjecanje od domaćeg prvenstva, stoga ne čudi veliki interes navijača oba kluba koji sudjeluju u finalu za ulaznicama. Njih, kao i uvijek, nikad dovoljno kad se radi o jednom ovako značajnom susretu.

Svaka strana imat će 17.000 svojih navijača na stadionu u Ateni koji prima 63.000 gledatelja. U Liverpoolu nisu najzadovoljniji brojem ulaznica koje su dobili na raspolaganje te su poslali zahtjev čelnicima Uefe za dodatnim mjestima na stadionu, no primili su negativan odgovor. Stoga će u Liverpoolu održati također lutriju kako bi se odredili sretnici koji će imati pravo na kupnju ulaznica uz one povlaštene kojima je ta prilika već ranije pružena, odnosno onim najvjernijima koji su bili na najviše europskih gostovanja.

"Liverpool shvaća da se ne može dobiti veći broj ulaznica na raspolaganje, ali dijelimo tugu s našim vjernim navijačima u ovoj iznimno frustrirajućoj situaciji. Tisućama fantastičnih navijača neće biti pružena prilika da prisustvuju najvećoj utakmici u povijesti našeg kluba.", stoji u klupskoj objavi Redsa.

Ništa bolja situacija nije naravno ni u Milanu, gdje su se već odlučili dati značajnu prednost pri kupnji vlasnicima sezonskih ulaznica. Uefa je također objavila i da u slučaju da jedan od klubova ne bude uspio prodati sve svoje ulaznice, one naknadno ulaze u ždrijeb kojim će biti prodane 'neutralnim' navijačima. No, takvo što se zasigurno neće dogoditi. "Kad bismo sagradili stadion kapaciteta milijun posjetitelja, sve bi ulaznice bile rasprodane.", kazao je Uefin glasnogovornik, Williarm Gaillard, kako bi opisao veliku pomamu za ulaznicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!