Nogomet

Igrači potjerali suca

Zoran Zdelar • petak, 11.05.2007.

Nogometaši Atletico Mineira čim je završila utakmica potjerali su s terena glavnog suca za kojeg smatraju da ih je teško oštetio nakon što im u sudačkoj nadoknadi nije dosudio jedanaesterac...

Da određeni nogometaši nerijetko vole preuzeti pravdu u svoje ruke i nije neka novost, ali rijetko kada se dogodi da kompletno cijela jedna momčad otjera suca s terena prijetivši mu istovremeno fizičkim napadom. Upravo to se dogodilo ovog tjedna u Brazilu na stadionu Maracana nakon susreta Botafoga i Atletica Mineira.

U uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Copa Brazila sudac je, ako je vjerovati nogometašima Atletica, propustio im dosuditi jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi koji bi ih odveo u polufinale navedenog natjecanja. Ovako su izgubili ukupnim rezultatom 4:3, dok bi s još jednim pogotkom prošao Atletico dalje zbog gola u gostima.

Čim je Carlos Eugenio Simon označio kraj utakmice, igrači su pohrlili prema njemu verbalno ga napadajući, a on je potrčao prema svlačionici gdje su ga ubrzo okružili policajci i službene osobe kako bi ga zaštitili od napada bijesnih nogometaša koji bi ubrzo prerasli i u fizički obračun.

41-godišnji sudac, koji je sudjelovao na protekla dva Svjetska prvenstva, uspio je pobjeći od nogometaša koji su tražili osvetu neozlijeđen. Nisu se nogometaši Atletica zadovoljili ni isključenjem igrača u protivničkim redovima pet minuta prije kraja utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!